Besplatni pregledi zuba za građane u ambulantama Klinike za dentalnu medicinu!

Foto: Ilustracija (Robert Anic/PIXSELL

Dan otvorenih vrata Klinike za dentalnu medicinu održat će se 20. ožujka povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja (WOHD)

Na Danu otvorenih vrata, 20. ožujka, svi zainteresirani građani moći će obaviti besplatne preglede i konzultacije od strane 20-tak stručnjaka klinike. U sedam ambulanti organizirat će se trijaža i specijalistički pregledi kroz dva termina, od 10 do 13 sati te od 17 do 20 sati.

Prijave za besplatni pregled nisu potrebne, a dodatne informacije o Danu otvorenih vrata Klinike za dentalnu medicinu mogu se dobiti na telefon 051 345 659.

Ordinacije se nalaze na adresi Krešimirova 40 (preko puta „pošte 2“).

Klinika za dentalnu medicinu KBC-a Rijeka je prošle godine proslavila prvih deset godina djelovanja.

Međunarodni dan oralnog zdravlja promiče svjesnost o oralnom zdravlju i naglašava važnost brige o oralnom zdravlju među svekolikom populacijom starijih i mladih osoba. Glavni cilj je poticanje svijesti i ohrabrenje pojedinaca, obitelji, zajednica i institucija širom svijeta da poduzimaju akcije kako bi pomogli sprječavanje širenja oralnih bolesti.

Značajan broj od 90% stanovnika svijeta u opasnosti je od nekog oblika bolesti zuba u tijeku života, a koje je moguće izbjeći uz podršku lokalnih vlasti, zdravstvenih stručnjaka i društva u cjelini, kao i kroz provedbene programe prevencije, otkrivanja oralnih bolesti i njihovoga liječenja.

Posebno je važno potaknuti brigu za oralno zdravlje u najranijoj dobi jer se tada usvajaju i razvijaju stavovi koji su bitni kroz život. Oralne bolesti su značajan teret za djecu te imaju utjecaj na kvalitetu života i općenito zdravlje.

Potrebno je senzibilizirati odgojno-obrazovne ustanove da unapređuju oralno zdravlje te educiraju djecu i mlade kako bi donijeli pozitivnu odluku u vezi sa zdravljem.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views