ZADUŽENA ZA RAZVOJ

Video | Bila je direktorica riječke Čistoće, uhićena je ali još tamo radi. Riječani: ‘Nitko nije kriv dok se ne dokaže krivnja’

Privedena je pod sumnjom je da je kao direktorica sudjelovala u namještanju natječaja za opremanje riječke sortirnice čakovečkoj tvrtki Tehnix. Više u videoprilogu!

Nakon što je u travnju uhićena zbog sumnje na korupciju, bivša direktorica riječke Čistoće i dalje radi u toj tvrtki. Dala je ostavku na mjesto direktorice, ali je zaposlena kao rukovoditeljica sektora za razvoj i tehničke poslove. S kojim objašnjenjem?

Jasna Kukuljan uhićena je u travnju, a uz nju i bivša riječka pročelnica Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, vlasnik Tehnixa Đuro Horvat, Eddy Ropac iz riječkog Odjela za komunalni sustav, poduzetnik Darko Žagar.

Pušteni su da se brane sa slobode. No Jasna Kukuljan, i dalje je zaposlena u Čistoći, dok je pod sumnjom je da je kao direktorica sudjelovala u namještanju natječaja za opremanje riječke sortirnice čakovečkoj tvrtki Tehnix.

Bojan Jurdana, direktor KD Čistoća kaže: “Sukladno ugovoru o obvezama i pravima direktora, u slučaju da direktor podnese ostavku, ima pravo na adekvatno pravo mjesto sukladno svojoj stručnoj spremi u matičnom poduzeću”.

Jurdana je postao direktor nakon što je Kukuljan dala ostavku, a i bio je direktor do njezina dolaska na to mjesto. Slučaj o kojem je Rijeka tjednima brujala opet je zainteresirao javnost.

Jasni Kukuljan istražni je zatvor bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Kao i ostali osumnjičeni u aferi Sortirnica, u svibnju je puštena iz Remetinca. I vratila se na posao.

“Gospođa Kukuljan je to pravo iskoristila i tu ne vidim ništa sporno. Moralno je isto u redu da se omogući radno mjesto sukladno njenom pravu”, rekao je Jurdana.

Presudu će čekati radeći u Čistoći. Kao šefica razvoja, izvještava Ida Balen ZA RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari