22. I 23. KOLOVOZA

BISERI KRKA Narednog vikenda u gradu Krku sajam autohtonih otočnih proizvoda

Foto: Facebook (Krk 2020)

U gradu Krku će se 22. i 23. kolovoza pokraj Veloga parka održati prvi sajam Hrvatskog otočnog proizvoda, „Biseri Krka“, koji organizira udruga proizvođača Poslovni klaster Hrvatski otočni proizvod.

Cilj je organizacije ovog sajma promocija izvornih, autohtonih otočnih proizvoda i suvenira koji su nositelji oznake „Hrvatski otočni proizvod“, a koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, kao i poticanje razvoja otočne proizvodnje.

Sajam pokušava zainteresirati nove male otočne proizvođače na sudjelovanje u projektu, povezati postojeće proizvođače s potencijalnim budućim suradnicima, kao i predstaviti domaćim ljudima i njihovim gostima bogatu, a često nevidljivu ponudu hrvatskih otoka. Tako se na našim otocima proizvode sir, med i ulje, konzervirana i sušena riba i fine riblje paštete, džemovi, vina, likeri, slastice, autohtoni suveniri, nakit, predmeti od vune, narodne nošnje, bokobrani za barke i brodove, prirodna kozmetika, edukativne slikovnice, predmeti finog obrta od maslinova drveta i od kamena i još mnogo toga.

Pokrovitelji maifestacije su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije, Primorsko-goranska županija i grad Krk.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja