DONOSIMO DETALJE

Blagdan Velike Gospe: Na području Trsata provest će se preregulacija prometa, evo svih detalja

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Povodom blagdana Velike Gospe, u utorak 15. kolovoza 2023. godine, provest će se preregulacija prometa na području Trsata.

U vremenu od 5.30 sati do 22 sata, preregulacija prometa obuhvatit će zabranu prometa sljedećim prometnicama:

Šetalištem Joakima Rakovca, od raskrižja na Parizu do Frankopanskog trga,

Radićevom ulicom,

Ulicom fra Serafina Schona,

Ulicom Drage Šćitara, od raskrižja s Marohnićevom ulicom do Ulice fra Serafina Schona,

Frankopanskim trgom i

Ulicom Slavka Krautzeka, od Frankopanskog trga do raskrižja s Marohnićevom ulicom.

Zabrana prometa ne odnosi se na autobuse javnog gradskog prometa, službena i tehnička vozila interventnih službi, vozila stanara, vozila s oznakom pristupačnosti (osobe s invaliditetom), vozila osoba s propusnicom Svetišta Majke Božje Trsatske i vozila novinara s akreditacijom novinske kuće. Navedena vozila mogu prometovati cijeli dan.

Posjetitelji Trsatskog svetišta pozvani su da se koriste javnim gradskim prijevozom, odnosno autobusima Autotroleja na linijama 8 i 2 koje prometuju do Trsata. Po potrebi, bit će uvedeni i dodatni polasci autobusa na tim linijama, a koji će onda voziti na relaciji Žabica – Trsat. Vožnja autobusa na navedenim linijama na dan Velike gospe bit će besplatna.

Stajalište Trsat crkva se ukida u trajanju od 06:00 – 22:00 sata, a ukrcaj i iskrcaj putnika obavljat će se na peronu uz prometnicu.

Vozila s izdanim propusnicama moći će parkirati isključivo na parkiralištu Fortica (parkiralište Svetišta kod Spomen kosturnice).

Taksi vozila prometuju isključivo u zoni otvorenog prometa, s napomenom da je iskrcaj putnika moguć kod „Pariza“, na Vojaku kod pošte i u Mihanovićevoj ulici „kod Belega“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari