BLIŽI SE WINERI 2017.: Udruge Žlahtina i Jarbola pridružile se manifestaciji

Više od 70 izlagača sa preko 300 različitih vrsta vina, poznati sommelieri i predavači, ljubitelji vina, stručne radionice i edukativna predavanja dio su ovog festivala

Petnaest izlagača, od čega šest članica Udruge „Žlahtina“ i Opg Ružić iz Udruge „Jarbola“ predstavit će ponudu Primorsko – goranske županije na Međunarodnom eno – gastro festivalu WineRi 2017. koji će se održati 22. i 23. veljače u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka (Guvernerova palača).

Osim predstavljanja na festivalu, zasigurno najautohtonija priča koja će se predstaviti na predavanju je priča o „Jarboli – preživjeloj sorti“ koju će ispričati predsjednik udruge Franko Ružić. Udruga Jarbola dolazi na festival uz poticaj Turističke zajednice općine Matulji čija direktorica Marijana Kalčić također podržava cijelu manifestaciju.

Tajnik Udruge „Žlahtina“ Miroslav Palinkaš iz Kuće vina „Pavlomir“ predstavit će Pjenušce Primorsko – goranske županije i vina odležana pod morem koje proizvode članice Udruge. Kao podrška Festivalu uključili su se Grad Novi Vinodolski i Turistička zajednica grada Crikvenice.

Više od 70 izlagača sa preko 300 različitih vrsta vina, poznati sommelieri i predavači, ljubitelji vina, stručne radionice i edukativna predavanja dio su ovog festivala – istaknuo je Žarko Stilin, organizator festivala i direktor marketinške agencije aha marketing d.o.o. te dodao „Izuzetno mi je drago da su se u organizaciju festivala Osim Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, Primorsko – goranske županije, strukovnih komora Obrtničke i Gospodarske, te Visoke poslovne škole PAR, između ostalih, uključile Udruge „Jarbola“ i „Žlahtina“, te turističke zajednice općine Matulji i grada Crikvenice, te Grad Novi Vinodolski.“

„Udruga „Jarbola“, koja okuplja entuzijaste iz Matulja koji obnavljaju prezide i drže se starih regula, kada nas je Žarko kontaktirao odmah smo se odazvali i uključili u organizaciju. Vjerujem da bi i ovakve manifestacije mogle dati potporu u našim namjerama izgradnje vinske kuće“ istaknuo je predsjednik Udruge „Jarbola“ Franko Ružić.

„Mi kao Udruga okupljamo sve proizvođače žlahtine u Primorsko – goranskoj županiji, i kada je do nas došla informacija o organizaciji ovakve manifestacije odmah smo se odazvali i uključili u organizaciju. Prema najavama organizacija ide dalje i proširit će se što nas veseli i bit ćemo podrška tome.“ istaknuo je tajnik Udruge Palinkaš.

Koristimo priliku da zahvalimo svima na pomoći i pozovemo sve sugrađane da dođu na festival i uživaju u vinima i delicijama – složno su zaključili Stilin, Ružić i Palinkaš.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari