BOGATA PONUDA NOVOTARIJA NA SAJMU U OPATIJI: Ležaljka koja se sama okreće prema suncu, solarne ćelije za cjelodnevno surfanje internetom…

Pametna ležaljka koja se sama okreće prema suncu, i još recimo da ima punjačem za mobitele i tablete i tipku kojom se može pozvati posluga

Tko može odoljeti ovoj ležaljci. Sama se okreće prema suncu, a kad nam dosadi – okrećemo je prema vlastitoj želji. Solarne ćelije omogućuju surfanje internetom cijeloga dana, ali i maštanje o budućim putovanjima.

Ovako to izgleda u primjeni. Inovacija je već stigla do mnogih poznatih ljetovališta. Hrvatska je nova meta, revolucija čeka svoj trenutak.

“Naša filozofija je ostati na ležaljci cijeloga dana bez pomaka. Tako da postoji tipka kojom se može dozvati posluga, naručiti piće, sendvič ili pak knjigu”, izjavio je Gianmarco Perazzi, inovator.

Uskoro će svaka terasa imati i pametni stolić. Bez tehnologije se više nigdje ne odlazi, a ona traži izvore energije.

“Sastoji se od 36 monokristalnih ćelija koje su povezane međusobno i osiguravaju nekakvih 40 vati snage ovoga za punjenjen 24 uređaja kroz 24 sata”, dodaje Dražen Kirin, poduzetnik.

Oni koji ipak vrijeme žele provesti u druženju na otvorenom oduševit će roštilj – skulptura. Cjelogodišnji ukras za okoliš s malom logorskom vatrom. Hrana se sprema na posebnom materijalu.

“Specijalna legura, patentirana, legura željeza s primjsom ulja što je netko uspio napraviti, zato i funckirano stvar tako da se ni jedna vrsta hrane ne lijepi”, dodaje Denis Hajdek, poduzetnik.

Lijepili su se pogledi za novi izum. Bogata ponuda novotarija na sajmu tek prati prohtjeve sve zahtjevnijih gostiju.

Ana Mušnjak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari