BOLJE MIRENJE NEGO SUĐENJE: Tjedan mirenja po prvi put će se obilježiti i u Rijeci i to zanimljivom tribinom!

Tjedan mirenja, koji Hrvatska udruga za mirenje (HUM) iz Zagreba obilježava već petu godinu zaredom, po prvi put će se obilježiti i u Rijeci i to tribinom pod nazivom “Mirenje kao saveznik u rješavanju sporova i konflikata”

Tribina o mirenju održat će se u ponedjeljak 23. listopada s početkom u 17 sati u sklopu Tjedna mirenja u Gradskoj vijećnici (Korzo 16, Rijeka), u suorganizaciji udruge SOS Rijeka i Hrvatske udruge za mirenje.

Cilj tribine je predstaviti javnosti mirenje kao najpogodniji način rješavanja sporova i konflikata koji nazivamo “ljudskim licem pravde”.

Na tribini će kao govornici sudjelovati stručnjaci različitih profila koji mirenje koriste u svom profesionalnom radu, a koji će zainteresiranima s jedne strane predstaviti različite oblike mirenja (sudsko mirenje, izvansudsko mirenje, obiteljsku medijaciju) te im pojasniti kako ih uklapaju u svoje karijere, a s druge strane prikazati kako i kada pojedini oblici mirenja mogu građanima pomoći u rješavanju vlastitih sporova i konflikata.

Sudionici tribine su:

– prof. dr. sc. Sanja Barić, predstojnica Katedre za ustavno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci
– Dalibor Čajkovski, dipl. iur., odvjetnik i izmiritelj
– Darija Knez Grbčić, dipl. iur., sutkinja i voditeljica Službe za mirenje Općinskog suda u Rijeci
– Iva Smokvina Dadasović, dipl. iur., sutkinja Općinskog suda u Rijeci
– Gordana Stolfa, dipl. soc. rad., univ, spec. mediat., Predstojnica Podružnice Obiteljski centar, Centar za socijalnu skrb Rijeka
Tribinu će moderirati Iva Čatipović, mag. iur., Koordinatorica i savjetnica za pravna pitanja, SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava te Suzana Fugaj, mag. iur., tajnica Hrvatske udruge za mirenje i Centra za mirenje.

Izlaganja će biti popraćena diskusijom, pitanjima i odgovorima.

Tribina je namijenjena svima zainteresiranima – onima koji žele saznati mogu li mirenjem riješiti vlastiti spor i koje su prednosti mirenja u odnosu na parnični postupak, onima koji žele saznati kako postati izmiritelji i kako mirenje može postati profesija, ali i onima koji samo žele naučiti nešto novo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari