'DANI SIGURNE VOŽNJE'

Bolt će u Rijeci podijeliti 100 kaciga za vozače romobila, ukrasit će ih umjetnici po želji korisnika!

Ovogodišnji Dani sigurne vožnje održat će se ispred zgrada Grada Rijeke na adresi Korzo 16, u nedjelju, 18. rujna, s početkom u 10:30 sati. Bolt će podijeliti više od 100 kaciga koje će korisnici na licu mjesta moći ukrasiti kako god žele uz pomoć umjetnice, a svi zainteresirani su dobrodošli!

Rijeka je prvi hrvatski grad koji je uveo uslugu najma Bolt električnih romobila, koja je sada dostupna u osam hrvatskih gradova. Popularnost ovakvog načina prijevoza pokazali su i podaci da su u godinu dana Riječani i Riječanke električnim romobilima prešli su udaljenost od 290.000 kilometara.

Organizacijom Dana sigurne vožnje, posebnog edukativnog događaja s ciljem uspostavljanja najboljih praksi korištenja električnih romobila, dodatno će se ukazati na sigurno korištenje ovog eco-friendly načina prijevoza. Edukaciju organiziraju Bolt i Grad Rijeka, a cilj edukacije je pomoću poligona ukazati građanima kako sigurno koristiti romobile, testirati vještine vožnje, poštivati prometne propise te kako ih ispravno parkirati.

Bolt će zainteresiranima podijeliti više od 100 kaciga koje će korisnici tijekom događaja moći ukrasiti kako god žele i kasnije koristiti tijekom vožnje Boltovih romobila u gradu. Zainteresirani građani stariji od 16 godina moći će se okušati u vožnji na Boltovom poligonu.

Građani Rijeke, trenutno na raspolaganju imaju 300 romobila koji se nalaze na 32 ispostavne lokacije. Za vrijeme trajanja Dana sigurne vožnje u Rijeci jedna minuta vožnje iznosit će 35 lipa, što je gotovo tri puta jeftinije od standardne cijene.

Također je važno istaknuti da su društvena odgovornost i savjeti korisnika ključni za uspjeh Boltovih usluga dijeljenja. Podaci pokazuju da se četiri od pet vožnji Boltovim e-romobilima odvija na relacijama do tri kilometra te da potreba za ovakvih oblikom mikromobilnosti postoji. To dodatno potvrđuju i podaci iz nedavnog istraživanja koji pokazuju da ih više od dvije trećine vozača električnih romobila isključivo unajmljuje te da ih koriste kako bi izbjegli gužve u prometu i brže došli do željene lokacije.

“Ovakav tip prijevoza usmjeren je na stvaranje gradova za ljude, smanjenje ekološkog utjecaja prijevoza kroz održiv i siguran prijevoz te kroz obnovljive izvore energije. Uz smanjenje emisija CO2 usmjeren je i na štednju vremena i novca naših korisnika tijekom obavljanja njihovih svakodnevnih obveza, odlaska na posao i sl. Zahvaljujući zajedničkim naporima možemo dulje uživati u pogodnostima koje donosi mikromobilnost,no samo ako radimo zajedno i odgovorno na očuvanju resursa koje dijelimo sa svim sugrađanima te tako značajno smanjiti incidenciju vandalizma.”, rekao je Ivan Begović, Country Manager za mikromobilnost Bolta u Hrvatskoj i Sloveniji.

Uz Dan sigurne vožnje i edukacije o pravilnom korištenju romobila, Bolt je u samu aplikaciju uveo Alate za sigurnost čime se dodatno pridonosi sigurnosti na cestama i naglašava poštivanje svih sudionika u prometu te je u suradnji s Allianzom pokrenuo i program osiguranja vozača romobila.

Također, Bolt intenzivno promiče i odgovornu vožnju koja podrazumijeva sedam jednostavnih koraka te Drunk driving sigurnosnu značajku koja sprječava vožnju pod utjecajem alkohola, a uključuje se u noćnim terminima kad je veća koincidencija takvih slučajeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari