OD SUBOTE U 17 SATI

Brojimo ‘sitno’: Najčarobniji Advent na Kvarneru donosi pravu blagdansku čaroliju!

Toplo se obucite i stavite osmijeh na lice, jer najčarobniji Advent na Kvarneru samo što nije stigao

Rijeka Advent ove godine vraća se u još sjajnijem, bogatijem i raskošnijem izdanju no ikad!

U zraku se počinje osjećati božićna čarolija, a miris najfinijih jela i čarobnih blagdanskih napitaka samo što nije zamirisao na brojnim gradskim lokacijama koje oblače predivno božićno ruho sve do 8. siječnja.

Nikad bogatija svjetlosna dekoracija

Nikad bogatija svjetlosna dekoracija zasjat će u svakom kutku grada, a posjetitelji će imati osjećaj da su zakoračili u pravu zimsku idilu.

Kako bi taj osjećaj božićne čarolije potrajao, pripremljene su brojne dekorativne instalacije kao najljepše adventske kulise na kojima će posjetitelji imati priliku ovjekovječiti posjet najčarobnijem Adventu na Kvarneru i uzeti toplu uspomenu na najljepši dio godine.

Start u subotu u 17 sati

Sve je spremno za magični Rijeka Advent koji počinje ovu subotu u 17 sati tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na velikom vijencu na Trgu Ivana Koblera.

Za dobru atmosferu pobrinut će se The Mystic Rose ansamble, zbor Schola Cantorum i  uvijek dobro raspoložen voditelj Josip Krmpotić.

Nakon paljenja prve adventske svijeće riječkog nadbiskupa monsinjora Mate Uzinića, blagdanska čarolija seli se na Korzo, gdje nas u 17:30 očekuje nastup Prvih riječkih mažoretkinja i izvođača na štulama Close act iz Nizozemske.

U 18 sati gradskom žilom kucavicom zavladat će magija, kada će se upaliti blagdanska rasvjeta i početi ovogodišnja adventska čarolija.

Ljubav i veselje

Predblagdansko vrijeme tradicionalno nas povezuje u ljubavi i veselju i podsjeća nas na prave životne vrijednosti i prioritete. Piće s kolegom nakon posla, obiteljska šetnja gradom ili večernji izlazak s ekipom nikad nije tako poseban kao u adventsko vrijeme kad nas gradom prate radosne note blagdanskih pjesama i najljepše božićne dekoracije koje u nama bude osjećaj pripadnosti, mira i istinske radosti.

Rijeka je prepoznata kao prijestolnica kulture, otvoreni grad urbanog ritma, gdje svaki gost može pronaći ponešto baš po svom guštu, od mora i sunca, bogate povijesti i umjetnosti, do zanimljivih događanja i manifestacija, sporta, intrigantnih priredbi i performansa koji nas navode na promišljanje – spoj koji se u rijetko kojem gradu može doživjeti i van granica Lijepe Naše.

Posebna promotivna ponuda – Winter Pass

Kao dodatnu pogodnost u zimskim mjesecima, svi posjetitelji koji borave u Rijeci dvije ili više noći, mogu iskoristiti i posebnu promotivnu ponudu Turističke zajednice grada Rijeke – Winter Pass, koji im omogućava da potpuno besplatno razgledaju riječke muzeje i druge uključene atrakcije.

“Neodoljivi mirisi raznovrsnih kuhinja, brojnih slastica te ukusnih napitaka obilježit će i ovogodišnje izdanje Rijeka Adventa i zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.

I ove godine očekuju nas brojni noviteti koji će razveseliti sve uzraste, a uz šaroliku ponudu adventskih kućica koju jedva čekamo detaljno istražiti, očekuju nas i potpuno nove programske adventske lokacije koje će ispisati stranice riječke božićne bajke.

Čekamo Vas na najčarobnijem Adventu na Kvarneru – Rijeka Adventu.”, poručuju iz TZ Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari