MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA

Brojni građani s područja Rijeke dragovoljno predali streljivo i druge predmete policiji

Ilustracija

U sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da dragovoljno i bez ikakvih sankcija policiji predaju oružje, streljivo…

U proteklih nekoliko dana građani s područja Rijeke i Gorskog kotara policiji su predali oko 200 komada pušćanog streljiva, tromblonsku kumulativnu minu, topničko punjenje za minobacačku minu, tridesetak detonatorskih kapisli i improviziranu ručnu bombu. Navedene predmete od građana su na siguran način preuzeli policijski službenici nadležnih policijskih postaja i Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske te će  biti uništeni prema pravilima struke.

Policija ih je preuzela u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, u okviru koje je od 2007. godine građanima omogućeno da dragovoljno i bez ikakvih sankcija policiji predaju oružje, streljivo i sve druge potencijalno opasne predmete. Radi toga, i dalje  pozivamo sve građane koji još uvijek posjeduju navedene predmete ih predaju policiji. Također, apeliramo na građane da spomenute predmete ne odlažu na mjestima koja su dostupna drugim osobama, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Iz istog razloga upozoravamo građane da ove predmete ne donose sami u policiju, već se jave u najbližu policijsku postaju. Na poziv građana po sve navedene predmete doći će policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način, a građani će svoj dom učiniti sigurnijim.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari