„BUDI I TI ++“: Centar tehničke kulture Rijeka upisuje u besplatne radionice programiranja, robotike i 3D modeliranja

Upisi u radionice bit će otvoreni ovog ponedjeljka, 26. rujna na www.ctk-rijeka.hr gdje će se nalaziti prijavni obrasci i detaljniji opisi svih besplatnih radionica

S početkom Tjedna cjeloživotnog učenja Centar tehničke kulture Rijeka otvorit će upise u besplatne radionice programiranja, robotike i 3D modeliranja. Radionice će se provoditi tijekom cijele školske godine te će polaznicima i polaznicama omogućiti puno prilika za učenje, upoznavanje novih prijatelja i natjecanje s vršnjacima iz Hrvatske i svijeta.

Djeca i mladi mogu izabrati hoće li u svijet programiranja zakoračiti kroz program Logo, Phyton ili C++. Ovisno o dobi, polaznici mogu napraviti svoje prve korake u navedenim programskim jezicima, a najbolji od njih dobit će priliku natjecati se u Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici (HONI), Info kupu (gradsko, županijsko i državno natjecanje iz informatike) i Logo ligi.

Već sljedeće subote, 1. listopada, u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja bit će održane prve uvodne radionice iz programiranja (sva tri programska jezika) na kojima zainteresirani polaznici mogu dobiti uvid u način rada i gradivo koje će se obrađivati tijekom školske godine. Radionice programiranja održavat će se subotom u prostorima CTK Rijeka kroz cijelu školsku godinu.

upisi-banner

Oni koji programiranje žele iskombinirati s robotikom, elektronikom i automatikom, mogu ovisno o dobi, izabrati hoće li upisati radionicu mBotova (učenici od 3- do 8. razreda osnovne škole) ili Robotike i elektronike (radionica je namijenjena osobama od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole). Polaznici radionice mBotova sudjelovat će u natjecanju Croatian Makers Liga, a stariji robotičari u ROBO kupu. Robo-druženja u CTK Rijeka zakazana su tijekom cijele školske godine srijedom od 18 do 20:00. Prve uvodne radionice održat će se već ove srijede, 28. rujna.

Mladi od 14 do 30 godina moći će naučiti koristiti alat za izradu 3D modela prema vlastitom dizajnu, izmijeniti postojeće 3D modele iz besplatne online baze podataka te implementirati iste u svoj dizajn na radionici 3D modeliranja. Radionica će se održavati tijekom cijele školske godine utorkom od 18:00 do 19:30.

Upisi u radionice bit će otvoreni ovog ponedjeljka, 26. rujna na www.ctk-rijeka.hr gdje će se nalaziti prijavni obrasci i detaljniji opisi svih besplatnih radionica koje se provode u sklopu projekta Budi++ sufinanciranog od Grada Rijeke, Primorsko-goranska županije i Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views