„BUDI SRCE, VOLONTIRAJ!“ Volontiranjem na Sveučilišnim sportskim igrama do tri ECTS boda

„Dobar provod biraj – na igrama volontiraj!“ jedan je od slogana kojim se i putem brojnih reklamnih panoa diljem Rijeke pozivaju mladi na volontiranje na predstojećim Europskim sveučilišnim igrama koje u srpnju zajednički organiziraju Rijeka i Zagreb, No ovoga puta volonteri će biti i „nagrađeni“!

Europske sveučilišne igre jedan je od najvećih (ne samo sportskih) događaja u novijoj hrvatskoj povijesti – preko 5 tisuća natjecatelja sa više od 300 sveučilišta iz 45 europskih zemalja svakako je logistički izazova s kakvim se dosad organizatori u Hrvatskoj nisu sreli, i sasvim je normalno da je već krenula velika akcija za angažiranje svih rasploživih snaga voljnih pomoći u prihvatu, vođenju i savjetovanju sudionika.

No ovoga puta volonteri će biti i „konkretno“ nagrađeni za svoj trud – naime, studentima Sveučilišta u Rijeci pruža se prilika da u ljetnom semestru ove akademske godine volontirajući na Europskim sveučilišnim igrama budu nagrađeni s tri ECTS boda, koja ostvaruju upisom kolegija Studenti i zajednica 1.

Nastava će se održavati online, a nositelji kolegija su Bojana Ćulum i Vjeran Pavlaković s riječkog Filozofskog fakulteta. Pravo upisa imaju svi studenti Sveučilišta u Rijeci. Kolegij putem studomata mogu upisati odmah, a prijave za volontiranje traju do 1. travnja.

Prijave za volontiranje zaprimaju se OVDJE.

Igre su do sada održane u Cordobi i u Rotterdamu, a nositelj im je Europska sveučilišta sportska organizacija (EUSA), dok su Igre Zagreb-Rijeka 2016 pod vodstvom Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS).

Na ovim Igrama održat će se i dvije nove sportske kategorije, a riječ je o plivanju za osobe s invaliditetom (Rijeka) te stolnom tenisu za invalide (Zagreb).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari