OBILAZAK GRADILIŠTA

Butković: ‘Dva kružna toka na čvoru Škurinje u Rijeci bit će gotovi u proljeće 2025. godine’

Foto: Pixsell

Gradonačelnik Marko Filipović i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišli su dionicu državne ceste DC403 na kojoj se izvode radovi projekta rekonstrukcije raskrižja Škurinje. 

Riječ je o rekonstrukciji postojećih semaforiziranih raskrižja na ulazu na riječku zaobilaznicu koja će se preoblikovati u kružna raskrižja. Projekt „Rekonstrukcija raskrižja Škurinje na državnoj cesti DC403“  vrijedan je 2,4 milijuna eura, a upravo su u tijeku radovi na izgradnji dva rotora, jedan uz Osječku ulicu, dok je drugi u samom čvoru Škurinje.

Kako je prilikom obilaska istaknuo riječki gradonačelnik Marko Filipović, riječ je o vrlo važnom projektu za Rijeku koji će doprinijeti rasterećenju prometa u tom dijelu grada.

„Riječka zaobilaznica jedna je od najopterećenijih cesta u Hrvatskoj s prosječnim dnevnim prometom od oko 20.000 vozila. Rekonstrukcijom ovog čvora, ali i čvora Orehovica gdje su također radovi u tijeku, te čvora Kozala čija je rekonstrukcija također u planu i za koji se trenutno izvodi studija utjecaja na okoliš, prometni prsten oko Rijeke se polako zatvara, čime se uvelike rasterećuje mreža gradskih prometnica te se smanjuju gužve. Promet na Škurinjama oko zone radova za sada se odvija neometano, a budući da se projekt izvodi u nekoliko faza, postoji mogućnost da će u nekom periodu on početi utjecati na protočnost prometa, pa ovim putem molim građane za strpljenje. Radovi bi trebali biti gotovo do sredine iduće godine, a svakako će doprinijeti sigurnijem, protočnije i slobodnijem prometu“, rekao je Filipović.

Ministar Butković istaknuo je kvalitetnu suradnju Vlade RH, Grada Rijeke, Hrvatskih cesta, Hrvatskih autocesta i izvođača radova na ovom projektu istaknuvši kako projekt za sada ide prema planu i zadanim vremenskim rokovima.

„U rekonstrukciju čvora Škurinje krenulo se prvenstveno iz aspekta sigurnosti i protočnosti prometa na državnoj cesti DC403. Ovo nije jedini projekt koji se provodi na riječkoj zaobilaznici. Nedavno je završen čvor Trinajstići, radovi se izvode na čvoru Orehovica, oni na čvoru Kozala su u fazi planiranja. Puno je to važnih projekata, a svi s istim ciljem, smanjiti opterećenost prometnica, olakšati svakodnevno funkcioniranje građanima Rijeke i doprinijeti boljoj sigurnosti prometa“, rekao je Butković i zahvalio Gradu Rijeku, HAC-u i Hrvatskim cestama kao i izvođaču radova na kvalitetnoj suradnji.

Gradonačelniku Filipoviću u obilasku su se pridružile i pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo Ljiljana Buljan te pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i promet Maja Malnar.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari