KAPACITET JE 8000 PRŠUTA

Video |Butković i Komadina narezali prve fete: Pršutana Gospoja u Vrbniku proslavila dozrijevanje prvih pršuta!

Idi na originalni članak

Veselo je u subotu bilo u Vrbniku. Pršutana Gospoja proslavila je dozrijevanje prvih četiristotinjak pršuta. Prve fete narezali su ministar Oleg Butković i župan Zlatko Komadina! Više u video prilogu

Oglas

Vrbnik je poljoprivredno središte poznato po vinarstvu i vinogradarstvu, po vrbičkoj žlahtini, a uskoro i po vrbničkom pršutu.

Dvije godine nakon što je izgrađena, a petnaest mjeseci nakon što je u nju ušla prva sirovina, Pršutana Gospoja istoimene vrbničke poljoprivredne zadruge u subotu je predstavila prvi proizvedeni Gospoja pršut.

Trenutno je u pršutani oko 2 tisuće komada pršuta, a kapacitet je za 8 tisuća takvih specijaliteta!

Svinjsko meso u Vrbnik dolazi sa slavonskih farmi. Proces dozrijevanja traje minimalno 13 mjeseci.

Nakon što se zadovolje svi strogo propisani parametri, pršut Gospoja mogao bi postati i nositelj oznake zaštićenog podrijetla a time dobiti i prava korištenja naziva Krčkog pršuta., donosi Kanal Ri.

Više o tome u video prilogu!

Foto: Riportal

Exit mobile version