MAŠA NA OBRUČU

Čak 30 trkača u sat vremena dotrčalo do Hahlića

Foto: Facebook/Planinarsko društvo Obruč

U subotu ujutro je održana brdska utrka „Hahlić za uru“. Po deveti put trkači su krenuli iz Podkilavca trčećim korakom. Prema 1.100 metara nadmorske visine zaputilo se 6 trkačica i i 21 trkač, a uz njih još se troje okušalo u ovogodišnjem Karijolingu. Naime, nadobudna trojka na Hahlić se uputila trčećim korakom ali su pritom vozili praznu karijolu i naravno, trčali su bosi.

U muškoj konkurenciji ovogodišnje prvo mjesto osvojio je Alen Matovina, a do Hahlića mu je trebalo svega 40 minuta (40:43). Minutu kasnije dotrčao je Vinko Zaninović (41:51) te je osvojio drugo mjesto, a gotovo pet minuta zaostatka za najboljim ovogodišnjim trkačem zaostao je Dino Vidmar (44:19), što mu je pak bilo dovoljno za treće mjesto.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Valentina Pilčić koja je u cilj stigla za nešto manje od sat vremena (57:22). Drugo mjesto osvojila je Nika Begić (59:43), Marija Kalčić osvojila je treće mjesto ušavši u cilj za nešto više od sat vremena (1:01:30).

VIDEO DANA:

Najboljima je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja uručio priznanja, a uz to dobili su i besplatno noćenje u planinarskom domu na Hahliću za godinu dana.

Podsjetimo, Planinarsko društvo Obruč, pod pokroviteljstvom Općine Jelenje organiziralo je  dva zanimljiva događaja – 9. Hahlić za uru i 18. Maša na Obruču, koja se tradicionalno održavaju prve rujanske subote, sa željom da se na prostor Grobničkih Alpa privuče sve koji se na ovaj ili onaj način vole kretati kroz prirodu.

Brdska utrka Hahlić za uru, staza je dužine pet kilometara s 800 metara uspona, pogodna za sportaše i rekreativce. Oni koji više vole hodati nego trčati i žele uživati u prirodi pridružili su se na vrh Obruča gdje je održana 18. Maša na Obruču. Misu na Obruču predvodio je vlč. Tomislav Zečević.

Rezultate utrke pogledajte u nastavku:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari