VRIJEDNA INVESTICIJA

ČAVLE: Boćarski dom spaja se na kanalizacijski sustav; Općina ulaže 2,7 milijuna kuna u vodovod i kanalizaciju!

Velika investicija s ciljem poboljšanja komunalne infrastrukture odvija se području Hrastenice. Boćarski dom spaja se na kanalizacijski sustav, a postavlja se i novi vodovodni ogranak. Riječ je o zahtjevnom i skupom projektu zbog konfiguracije terena. Naime, spajanje na kanalizacijski sustav omogućit će se gradnjom crpne stanice i tlačnog cjevovoda.

Gradi se ukupno 7 kanalizacijskih okana i oko 95 metara trase fekalne kanalizacije izvan asfaltiranih površina. Započelo se sa pripremom za kanalizacijske kućne priključke, a izvedeno je i 160 metara trase tlačnog cjevovoda i pratećih dtk instalacija.

Izvedeno je odnosno položeno oko 120 metara vodovodnog cjevovoda ductil DN100 te je u tijeku zatrpavanje nakon čega slijedi iskop za daljnje polaganje predmetne instalacije. Započeli su radovi čišćenja crpne stanice.Investitor je Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija, a ukupno će biti postavljeno 470 metara kanalizacijskog voda i 200 metara nove vodovodne mreže. Vrijednost projekta je 1,41 milijun kuna, a po završetku radova, koji su pri kraju, prometnica će dobiti novi asfaltni sloj.

-Ulaganja u vodovod i kanalizaciju na području općine Čavle ove godine iznosit će 2,675 milijuna kuna jer je u pripremi i gradnja još jednog vodovodnog i kanalizacijskog ogranka u ulici  Gorica u Mavrincima gdje će mještani također dobiti kanalizacijski priključak na mrežu, novi vodovodni ogranak te asfaltiranu cestu,  kaže načelnica Ivana Cvitan Polić.

Vrijednost radova u Gorici procijenjena je na 1,265 milijuna kuna. Vodovod i kanalizacija priprema troškovnik i dokumentaciju za nadmetanje za izbor izvođača radova i nadzornog inženjera, a po završetku postupka javne nabave počet će se s gradnjom.

Inače, riječ je o 300 metara dosad neasfaltirane ceste, a na ovaj način sve kuće dobit će kanalizaciju,  vodovodni ogranak te asfaltni sloj na pristupnoj cesti. Radovi na projektu bit će gotovi do kraja godine.

-Svake godine dižemo komunalni standard u našoj općini. Cilj nam je dovesti kanalizacijski sustav do što više stambenih građevina. Riječ je o velikim i skupim zahvatima, čija realizacija traje dugo zbog zahtjevnosti projektne dokumentacije i ishođenja dozvola, a isto tako i osiguranju potrebnih sredstava. U slučaju Gorice Općina Čavle uključit će se s dodatnim sredstvima iz proračuna kako bi se izveo završni asfaltni sloj i rješila dugogodišnja problematika ove ulice. zaključila je načelnica Cvitan Polić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari