“CESTA ZVANA ČEŽNJA” Gradilište zaobilaznice oko Viškova obišli župan Komadina i ministar Butković

“Očekujem da bude u funkciji najkasnije do 15. lipnja ove godine”, rekao je ministar

Župan Zlatko Komadina s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i načelnicom Općine Viškovo Sanjom Udović obišao je gradilište državne ceste D427 koja povezuje rubne dijelove Grada Rijeke sa Županijskim centrom za gospodarenje otpadom Marišćina te prometno rasterećuje područje općine Viškovo (OVDJE).

“Drago mi je što je ministar Butković nastavio tamo gdje sam ja stao i dokazao da su sve ovo opravdani infrastrukturni projekti. Dovršetkom gradnje ove državne ceste prema Viškovu koje je i najveća općina u Hrvatskoj, u prometno strateškom smislu, podići će se kvaliteta života na ovom prostoru”, rekao je župan te podsjetio na probleme s ugovorenim izvođačem, što je i dovelo do zastoja u gradnji.

“Dilema je bila i često se raspravljalo da li raskidati sa starim izvođačem ili čekati da se oporavi. Zajedno smo se dogovorili da idemo u taj rizik, izgubilo se vrijeme za provedbu natječaja i popratnih radnji, ali se gradnja nastavila i kroz par mjeseci ova nama važna prometnica cesta konačno bi trebala biti dovršena i u funkciji”, istaknuo je župan.

Dodao je kako se potvrdilo da je bila dobra odluka prekategoriziranja ove ceste iz županijske u državnu jer po svom značaju to i jeste cesta državne kategorije. Također je izrazio zadovoljstvo dovršetkom ceste Hrvatsko-Ložac koja je odnedavno u funkciji te najavom ministra o pripremama za gradnju autoceste od Križiša do Žute Lokve te početkom gradnje ceste D 403 koja će povezati Zapadni terminal Riječke luke sa sustavom autocesta.

Ministar Butković je istaknuo kako su svi ti infrastrukturni projekti pokazatelj dobre suradnje Primorsko-goranske županije, Ministarstva i Vlade RH, pogotovo u prometnom sektoru jer se niz projekata događa upravo na području Primorsko-goranske županije.

“Ova zaobilaznica oko Viškova jedna je od njih, a nakon što je postala prometnica od državnog značaja olakšala se njezina izvedba te očekujem da bude u funkciji, najkasnije do 15. lipnja ove godine”, rekao je ministar.

Foto: PGŽ

POVEZANI VIDEO: