RAZGLEDNICCE S PORUKAMA UČENIKA

Četiri riječke škole u međunarodnom projektu „p.s. POKRENI SOLIDARNOST!“

Idi na originalni članak
Ilustracija: Riportal - M.L.

Desetci razglednica s porukama učenika stižu na riječke adrese

Oglas

Učenici OŠ „Kozala“, OŠ „Eugen Kumičić“, SŠ Andrije Ljudevita Adamića i Prve riječke hrvatske gimnazije poslat će tijekom travnja na adrese svojih sugrađana razglednice s porukama solidarnosti.

Aktivnost će se provesti u sklopu Erasmus+ projekta p.s. Pokreni solidarnost! koji se, osim u Hrvatskoj, provodi i u Francuskoj, Poljskoj, Sloveniji, Italiji i Španjolskoj, a nositelj za Hrvatsku je Centar za mirovne studije iz Zagreba.

Samo u našoj zemlji projektu su se priključile 24 škole, a cilj je naučiti mlade kritičkom mišljenju i osnažiti ih na aktivno djelovanje u lokalnoj zajednici.

Potaknuti fotografijama na razglednicama učenici pišu nasumično izabranim sugrađanima poruke kojima ukazuju na izopćenost siromašnih, izoliranost starijih, ugroženost psihičkog zdravlja, posljedice naglih klimatskih promjena, diskriminaciju i neslobodu.

„A za sve njih“, napisala je učenica, „lijek je isti – solidarnost u zajednici“.

Učenici Prve riječke hrvatske gimnazije provest će u sklopu projekta p.s. Pokreni solidarnost i javnu akciju solidarnosti.

Pod vodstvom profesorica Helene de Karine, Nataše Kuzmar Colnar i Dajane Rosatti, zajedno s korisnicima programa Moje mjesto pod suncem, učenici će izraditi plakate na temu solidarnosti i tolerancije te ih izložiti u javnom prostoru.

Izložbu će kao svojevrstan nastavak nedavno postavljene izložbe plakata Mirka Ilića na temu Tolerancija organizirati udruga Drugo more.

Exit mobile version