RAZGLEDNICCE S PORUKAMA UČENIKA

Četiri riječke škole u međunarodnom projektu „p.s. POKRENI SOLIDARNOST!“

Ilustracija: Riportal - M.L.

Desetci razglednica s porukama učenika stižu na riječke adrese

Učenici OŠ „Kozala“, OŠ „Eugen Kumičić“, SŠ Andrije Ljudevita Adamića i Prve riječke hrvatske gimnazije poslat će tijekom travnja na adrese svojih sugrađana razglednice s porukama solidarnosti.

Aktivnost će se provesti u sklopu Erasmus+ projekta p.s. Pokreni solidarnost! koji se, osim u Hrvatskoj, provodi i u Francuskoj, Poljskoj, Sloveniji, Italiji i Španjolskoj, a nositelj za Hrvatsku je Centar za mirovne studije iz Zagreba.

Samo u našoj zemlji projektu su se priključile 24 škole, a cilj je naučiti mlade kritičkom mišljenju i osnažiti ih na aktivno djelovanje u lokalnoj zajednici.

Potaknuti fotografijama na razglednicama učenici pišu nasumično izabranim sugrađanima poruke kojima ukazuju na izopćenost siromašnih, izoliranost starijih, ugroženost psihičkog zdravlja, posljedice naglih klimatskih promjena, diskriminaciju i neslobodu.

„A za sve njih“, napisala je učenica, „lijek je isti – solidarnost u zajednici“.

Učenici Prve riječke hrvatske gimnazije provest će u sklopu projekta p.s. Pokreni solidarnost i javnu akciju solidarnosti.

Pod vodstvom profesorica Helene de Karine, Nataše Kuzmar Colnar i Dajane Rosatti, zajedno s korisnicima programa Moje mjesto pod suncem, učenici će izraditi plakate na temu solidarnosti i tolerancije te ih izložiti u javnom prostoru.

Izložbu će kao svojevrstan nastavak nedavno postavljene izložbe plakata Mirka Ilića na temu Tolerancija organizirati udruga Drugo more.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari