EVO KAKO JE BILO

Video | Civilna zaštita Grada Rijeke prezentirala opremu i educirala građane; Posebna atrakcija bio je potražni pas Hatchi

Civilna zaštita Grada Rijeke prezentirala je građanima, u subotu 28. rujna 2024. godine, na Korzu  svoju opremu za spašavanje. Građanima su dijeljeni letci i brošure s uputama za smanjenje rizika od katastrofa (potres, požari, ekstremne temperature, poplave, klizišta, onečišćenje mora, industrijske nesreće).

Također su se zainteresiranim osobama davale potrebne informacije osobama za volontersko uključivanje u Civilnu zaštitu Grada Rijeke.

Prezentaciji opreme Civilne zaštite Grada Rijeke nazočio je i gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović koji je podržao rad civilne zaštite.

Navedenom aktivnošću na Korzu i vježbom koja će se održati u subotu, 19. listopada 2024. godine, Civilna zaštita Grada Rijeke uključila se u obilježavanje 13. listopada, Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa.

Osim obilježavanja 13. listopada, Međunarodnog dana za smanjenje rizika od katastrofa, ova prezentacija opreme civilne zaštite (koja je samo dio opreme koju Civilna zaštita Grada Rijeke posjeduje) i dijeljenje letaka i brošura s uputama za smanjenje rizika od katastrofa najava je i šire edukacije građana o smanjenju rizika od katastrofa koja će se početi provoditi do kraja 2024. godine.

Provodit će se predavanja po mjesnim odborima (u skladu sa zainteresiranošću građana), a Grad Rijeka će uskoro na svojoj web stranici upoznati građane o smanjenju rizika od katastrofa, kao i ponašanju u slučaju katastrofa ili velikih nesreća.

Ovom aktivnošću na Korzu htjelo se podsjetiti građane Rijeke kako se nesreće „ne događaju drugima“ te da i sami građani mogu dodatno raditi na svojoj sigurnosti.

Građani su sa zanimanjem prihvatili ovu prezentaciju Civilne zaštite Grada Rijeke, a posebna je atrakcija bio potražni pas Hatchi.

Ovim događajem pozivaju se volonteri i na priključivanje civilnoj zaštiti Grada Rijeke te se mogu prijaviti na e-mail adresu zdravstvo@rijeka.hr , a za više informacija mogu se obratiti na broj telefona 209-473.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari