"KORONAKUPANAC"

Video |CRIKVENICA: Koncesionari plaža morat će paziti na razmak između ležaljki i kupača! Evo njihovog komentara…

Idi na originalni članak
Foto. Pixsell

Razmak je neizbježan i na plaži i u moru

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU:

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za rad bazena i vodenih parkova tijekom epidemije, ali i za kupanje u moru, rijekama i jezerima. Razmak je i u ovim slučajevima obavezna stvar.

Posjetitelji i zaposlenici se trebaju pridržavati pravila fizičke udaljenosti od metar i pol. Isto vrijedi i za prostore morskih i slatkovodnih kupališta. Važno je na svako od kupališta staviti informacije o higijenskim postupcima i smjernicama kojih se treba pridržavati. Maksimalan broj osoba kojima je dopušten istodobni boravak na bazenima određuje se prema načelu 15 osoba na 100 četvornih metara.

Kad je, primjerice, o ležaljkama na plažama riječ, koncesionar ih treba odvojiti tako da se također osigura fizička distanca. Ležaljke na plažama je potrebno rasporediti na metar i pol udaljenosti, a isto vrijedi i za ležaljke na bazenima.

Kako bi to sve moglo izgledati ovo ljeto, provjerili smo u razgovoru s nositeljem koncesijskog odobrenja u Crikvenici Lovrom Gržacom, a on je prilično optimističan, ali uz razumnu dozu opreza.

”Sve preporuke HZJZ-a i disciplina naših građana dosad su se pokazale vrlo uspješne u borbi s koronavirusom. Ne preostaje nam ništa drugo nego se prilagoditi novim mjerama, prilagoditi poslovanje i nadati se da će sve proći u najboljem redu”, kazao je za RTL Danas Gržac u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Idom Balen.

Što se tiče udaljenosti, koliko je moguće procjenjivati tu udaljenost među kupačima, bit će zahtjevno poštovati mjere, ali mislim da će se tu više oslanjati na odgovornost ljudi, nego na provedbu i kontrolu mjera. Građani su dosad bili odgovorni i mislim da će se odgovornost nastaviti i u turističkoj sezoni. Mi ćemo upozoravati, ali vjerojatno će sve ostati na odgovornosti ljudi, odnosno kupača”, istaknuo je Gržac.

”Hoćemo li angažirati dodatne ljude, još je prerano reći. Moramo još analizirati koliko ćemo ležaljki staviti, tako da ćemo u narednim danima odlučiti i o ljudskim kapacitetima koji će biti na plaći. Mi planiramo postaviti isti broj ležaljki, a neki su i do sada imali razmak. Prilagodit ćemo se mjerama, neće nam to nešto oko prostora značiti, pitanje je koliko će ležaljke biti popunjene i hoće li trebati korigirati cijene, o tome će trebati odlučivati u narednim danima”, kazao je Gržac.

Ida Balen

Exit mobile version