GRANICA SRBIJE I MAKEDONIJE

Crno tržište u Srbiji – 50 eura za negativan test na korona virus

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na jugu Srbije cvjeta novi biznis: krivotvorenje i prodaja negativnih testova na koronavirus, piše N1 pozivajući se na makedonske medije.

Građani Makedonije koji se vraćaju u svoju zemlju preko niškog aerodroma, prijavili su makedonski službama sigurnosti da im je na aerodromu ponuđena mogućnost kupnje falsificiranog negativnog PCR testa na koronavirus po cijeni od 50 eura.

Kako su javili prijevoznici koji u Sjevernu Makedoniju ulaze preko graničnog prijelaza Tabanovce, takav se test može kupiti i na benzinskim stanicama u Vranju, ali za 65 eura.

Protokol je trenutno takav da svaki makedonski državljanin koji ulazi u Sjevernu Makedoniju mora sa sobom imati negativan test na Covid-19 ne stariji od 72 sata. U suprotnom će mu biti određena samoizolacija od 14 dana.

Već postoji prijedlog Vlade da se dozvoli uzimanje briseva i testiranje putnika na samim graničnim prijelazima. Akreditirani laboratoriji bi potom te testove slali elektronskim putem nakon prelaska državne granice, prenosi Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari