OTVORENJE 21. PROSINCA

Daj ruku, useli knjižnicu! Poziv građanima da se priključe ljudskom lancu koji će spojiti Korzo i zgradu nove Gradske knjižnice Rijeka u art kvartu Benčić

Svečano otvorenje nove zgrade Gradske knjižnice Rijeka održat će se 21. prosinca, a sa željom da se u program obilježavanja uključi što veći broj građana, iz Gradske knjižnice pozivaju sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u ljudskom lancu koji će se toga dana formirati od zgrade Filodrammatice do nove knjižnice. Knjigom od ruke do ruke obilježiti će se početak rada nove riječke suvremene knjižnice.

„Velik je to trenutak za našu zajednicu i novi smjer razvoja čitateljske kulture u Rijeci pa i sam čin useljavanja želimo simbolički obilježiti zajedničkom akcijom – prijenosom knjiga od ruke do ruke, putem ljudskog lanca, kojim će se nekoliko stotina naslova prenijeti od stare lokacije Središnjeg odjela Filodrammatica do nove lokacije u kvartu kulture “Benčić”. Obnovljena zgrada bivše tvornice cigareta zasjat će punim sjajem kao prostor kulture, stvaranja i dijaloga i veselimo se tome“, poručuju iz Gradske knjižnice Rijeka.

Planirani početak puta knjiga od ruke do ruke je 21. prosinca u 13 sati, a na uključivanje su pozvani zainteresirani svih generacija. Sudjelovanje je potrebno prijaviti ispunjavanjem obrasca nakon čega će prijavljeni dobiti detaljne upute o okupljanju i načinu odvijanja akcije. Aktivnost se odvija uz podršku Volonterskog programa HKD-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari