'POSTANI POLICAJAC/POLICAJKA'

Galerija | Dan otvorenih vrata policije na Korzo privukao mnogobrojne Riječanke i Riječane. Pogledajte što ih je oduševilo!

Građani su uz razgledavanje policijske tehnike i opreme imali mogućnost izravno komunicirati s policijskim službenicima i tako upoznati složenost, kao i humanost te dinamičnost policijskog posla

Danas je na riječkom Korzu u sklopu kampanje „Postani policajac/policajka“ održana aktivnost Dan otvorenih vrata na kojoj su policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske predstavili građanima poziv policajac.

Ovom prigodom na Korzu su bila izložena i policijska vozila (presretač, motocikl, vozilo za specijalne namjene Jedinice specijalne i interventne policije, vozilo za očevide- kriminalistička tehnika), a na štandovima oprema (oprema za uzimanje otiska- kriminalistička tehnika, oprema interventne policije) koju policijski službenici svakodnevno koriste tijekom obavljanja brojnih zadaća.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Službenicima PUPG su se pridružili i pravosudni policajci iz Ministarstva pravosuđa i uprave koji su također izložili dio svoje opreme.

“Bila je to još jedna prilika da građani razgledaju navedeno i uz izravnu komunikaciju s policijskim službenicima upoznaju složenost policijskog posla i saznaju informacije koje ih zanimaju o tom humanom, dinamičnom i zahtjevnom pozivu.”, istaknuli su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

U okviru programa policijski službenici su izveli i pokazne vježbe temeljne policije s vatrenim oružjem dok su službenici Jedinice specijalne i interventne policije pokazali vježbu tehnike uporabe višenamjenske palice tonfa ( tehnike zahvata blokiranja i privođenja).

Inače, Kampanja Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik” provodi se s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, kao i o programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

U proteklim mjesecima u okviru Kampanje na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici za prevenciju u većini srednjih škola upoznali su učenike drugih, trećih i četvrtih razreda o mogućnosti školovanja za zanimanje policajac/policajka, odnosno, pravosudni policajac/policajka.

Policijska škola “Josip Jović” provodi školovanje za zanimanje policajac/policajka preko Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i kroz program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Tako će 350 polaznika biti upisano u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, a 250 učenika/učenica prima se u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ za zanimanje policajac/policajka.

Uz njih će se i 25 učenika/učenica upisati u III. razred za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave za zanimanje pravosudni policajac/policajka.

Prijave su moguće do 15. kolovoza, a program srednjoškolskog obrazovanja odraslih započet će najranije 25. rujna 2023. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari