UTORAK I SRIJEDA

Danas i sutra vrlo velika opasnost od toplinskih valova u riječkoj regiji

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za opasne vremenske pojave – vrlo veliku opasnost od toplinskih valova u riječkoj regiji, u utorak i srijedu, 22. i 23. kolovoza.

Radi zaštite građana, Državni hidrometeorološki zavod uveo je sustav upozoravanja na opasnost od vrućine, koje se provodi u razdoblju od 15. svibnja do 15. rujna. Na temelju prognoze temperature zraka za danas i sljedeća četiri dana, DHMZ objavljuje upozorenja na opasnost od vrućine na sljedeće četiri razine: nema opasnosti, umjerena opasnost, velika opasnost i vrlo velika opasnost. Upozorenje na toplinske valove u Hrvatskoj redovito se ažurira na mrežnim stranicama DHMZ-a.

Visoke temperature mogu potaknuti iscrpljenost i toplinski udar te mogu pogoršati postojeća stanja, poput kardiovaskularnih, respiratornih, bubrežnih ili mentalnih bolesti. Stoga je Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo preporuke za zaštitu zdravlja od vrućina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari