DANAS NA TRSATU: Potpisan Sporazum o suradnji turističkih zajednica Riječkog prstena

Osunčani Trsatski kaštel danas je okupio predstavnike turističkih zajednica Rijeke i Riječkog prstena, a povod za ovaj svečani susret bio je potpisivanje sporazuma o zajedničkoj suradnji.

Nakon niza objedinjenih aktivnosti turističkih zajednica Riječkog prstena, zajednički je donesena odluka o formaliziranju i potpisivanju Sporazuma o zajedničkoj suradnji. Sporazum su potpisali predstavnici Turističke zajednice grada Rijeke, Turističke zajednice grada Bakra, Turističke zajednice grada Kastva, Turističke zajednice grada Kraljevice, Turističke zajednice općine Čavle, Turističke zajednice općine Jelenje, Turističke zajednice općine Kostrena, Turističke zajednice općine Viškovo te Općine Klana.

riprsten_vizual

Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke ovom se prilikom prisjetio početaka suradnje koja je započela 2009. godine.

„Izuzetno mi je drago što je došlo do formaliziranja ove suradnje, koja je nakon skromnih početaka rezultirala mnogim pozitivnim pomacima. Posljednje priznanje je nagrada UNWTO-a za zajednički projekt Bike Rijeka i to drugo mjesto u kategoriji nagrade za inovacije u istraživanju i tehnologiji, ali i pozitivni rezultati ostvareni u turističkom prometu svih turističkih zajednica Riječkog prstena, s povećanjem od ukupno 70% turističkog prometa.“ – izjavio je Škarpa.

Potpisivanju su prisustvovali i uvaženi gosti: Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma, Ratomir Ivičić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije, Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke i Irena Peršić-Živadinov, direktorica Turističke zajednice Primorsko-goranske županije.

Irena Peršić-Živadinov pozdravila je ovu suradnju te naglasila da je ovo samo formaliziranje onoga što već godinama odlično funkcionira, što se i vidi iz ostvarenih rezultata. Turističke zajednice Riječkog prstena već neko vrijeme zajednički nastupaju po turističkim sajmovima što je i cilj brendiranja Kvarnera i pojedinih turističkih proizvoda.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel naglasio je kako suradnja načelnika i gradonačelnika ovih gradova i općina, koji imaju puno toga zajedničkog, traje još od 1993. godine, a pokazala se vrlo dobrom. Dva su aktivna projekta koja bi u budućnosti mogla imati veliki utjecaj na razvoj turizma – stvaranje riječke aglomeracije i proglašenje Rijeke Europskom prijestolnicom kulture. Oba daleko nadmašuju granice Rijeke te će zasigurno biti poticaj razvoju turističkih djelatnosti i poticaj turistima za dolazak i uživanje u onome što nudi Rijeka i njena okolica, a ovaj sporazum će svakako tome doprinijeti.

Župan Zlatko Komadina rekao je kako svjedočimo logičnoj suradnji i stvaranju regionalnog identiteta, te je čestitao svima na potpisivanju ovog sporazuma u koji svaka od potpisnih strana donosi nešto svoje i različito, a sam sporazum otvara čitav niz mogućnosti u turizmu.

Ratomir Ivičić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog prisustvovanja ovakvoj sjajnoj inicijativi te je naglasio kako je ovo najbolje što se dogodilo u posljednje vrijeme u sustavu turističkih zajednica, te može biti primjer i ostalima. Sporazumom se stvaraju mogućnosti za razvoj konkurentnih turistički proizvoda koji je već, između ostalog, rezultirao i značajnom turističkom nagradom za projekt Bike Rijeka.

Ivo Bašić je u ime Ministarstva turizma Republike Hrvatske zaželio ovoj inicijativi puno uspjeha te je naglasio kako ona svakako ima i potporu Ministarstva. Istaknuo je važnost suradnje koja pridonosi standardizaciji ponude na širem turističkom području. Osim suradnji turističkih zajednica Rijeke i Riječkog prstena, puno uspjeha poželio je i svima u turizmu za nadolazeću turističku sezonu.

Brošura Rijeka i Riječki prsten – mozaik doživljaja

Povodom potpisivanja Sporazuma, predstavljena je i zajednička brošura „Rijeka i Riječki prsten – mozaik doživljaja“ kojom će se svih 9 mjesta dalje zajednički predstavljati na sajmovima i na informativnim punktovima.

brošura turizam ri prsten

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari