JEDINSTVEN DOGAĐAJ

Galerija | Dani Trsata Gradinu pretvorili u centar srednjovjekovne kulture i života

Klub prijatelja Grada Trsata organizira jedinstveni događaj na našem području koji okuplja udruge s našeg i šireg područja koje brinu o očuvanju kulturno-povijesne tradicije i identiteta naših prostora.

Jedinstvenom manifestacijom Dani Trsata, Klub prijatelja Grada Trsata oživljava i prikazuje važne ličnosti 15. stoljeća. Manifestacija Dani Trsata koja sadrži čitav niz programa održava se od 16. do 23. travnja. U sklopu manifestacije obilježava se Dan oslobođenja Trsata i Dan Mjesnog odbora Trsat. Najbogatiji dan bila je subota, kada su se održali svečani mimohod, streličarski turnir, viteške borbe, bitka za Kaštel, ustoličenje Kapetana, uz plesni i glazbeni program.

Grad Rijeka i ove se godine sada već tradicionalno, rado uključio i odazvao pokroviteljstvu ove manifestacije, kao što podržava održavanje brojnih drugih festivalskih i sajamskih manifestacija. Otvorenju manifestacije pridružila se u poslijepodnevnim satima i zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan.

I ovogodišnji je program oduševio posjetitelje raznolikim događanjima, nudeći iskustvo srednjovjekovne kulture i života u svakom kutku Gradine. A upravo ovakve manifestacije, koje svojim sadržajima i ponudom obogaćuju turističku i kulturnu ponudu našeg grada pokazuju kako Rijeka zaista jest grad bogat kulturom i tradicijom koju moramo njegovati, čuvati i razvijati.

Događanja ovakve vrste jedan su od ključnih faktora pozicioniranja Rijeke kao turističke destinacije, i svakako pokazuju kako Riječanima inicijative ne manjka, a bogata tradicija i kultura čine turističku ponudu Rijeke i više nego raznovrsnom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari