'POVEĆANJE BDP-A - OBIČAN PRIVID'

Darijo Vasilić i PGS o raspuštanju Hrvatskog sabora: Hitni izbori i rušenje HDZ-a nužnost su za spas Hrvatske!

“Povećanje BDP-a kojim se busaju samo je običan privid!”, istaknup je predsjednik PGS-a

Konferencijom za novinare PGS se, nakon suorganizacije zagrebačkog prosvjeda, još jednom pridružuje opozicijskim strankama lijevoga centra u inicijativi za što skorijim raspuštanjem Hrvatskog sabora i hitnim raspisivanjem izbora.

Ugrožavanje ljudskih sloboda, javnog govora i medija i masovno iseljavanje ljudi iz države golem su krimen Andreja Plenkovića i njegove Vlade i dovoljan razlog za glasno zazivanje izbora, ali ne smijemo zaboraviti i ostale rezultate njihova rada, uvodno je rekao predsjednik Primorsko goranskog saveza Darijo Vasilić.

Vasilić: Energija koju osjećam među građanima ulijeva mi nadu da je društvo željno promjena

“Povećanje BDP-a kojim se busaju samo je običan privid! Pratimo mi iz kvartala u kvartal i hrvatski izvoz, jasno se vidi njegov stalni pad, a cijeli BDP ustvari je posljedica povećane osobne potrošnje i javnih investicija – a investicije su rezultat dvostruko bržeg rasta državnog proračuna od BDP-a posljednje četiri godine.

Državne investicije po sebi, a bez povećanja produktivnosti i bez nužnih reformi i u javnom sektoru i u gospodarstvu, ostavljaju državu u vrlo lošoj kondiciji. Stvari se ozbiljno mogu mijenjati na samo jedan način- hitnim raspisivanjem izbora i davanjem legitimiteta nekoj novoj politici koja će znati usmjeriti Hrvatsku k prosperitetu i razvoju. Poslije svih dešavanja u Vladi, preslagivanja, otpuštanja… vrlo je razumno postaviti pitanje ima li Andrej Plenković više ikakav legitimitet.

Atmosfera i energija koju osjećam među građanima ulijeva u meni nadu da je društvo željno promjena i spremno na ono što im nudi lijevi liberalni politički centar.”, zaključio je Vasilić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje dodao je i da je teško očekivati da bi se mogla obistiniti javna želja predsjednika SDP-a Peđe Grbina o formiranju velike lijevo-liberalne koalicije u svim izbornim jedinicama.

“Osobno mislim da bismo u našoj, osmoj izbornoj jedinici odvojenim nastupom na izborima koalicije „Za bolju Hrvatsku“ (PGS-IDS-FOKUS-REFORMISTI) i SDP-a postigli veći uspjeh i bolji postizborni sinergijski učinak, odnosno osigurali veći broj saborskih zastupnika, rekao je Vasilić.

Mičić Badurina: ‘Pod Plenkovićem Hrvatska je ogrezla u korupciju i kriminal!’

Zamjenica predsjednika PGS-a Tea Mičić Badurina najprije je iskoristila prigodu čestitati predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na jubilarnoj tridesetoj ministarskoj smjeni, onoj ministra Filipovića. Tek je troje od njegovih originalnih ministrica i ministara preživjelo do danas u svojim foteljama, a jedna je od njih ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u čijem ministarstvu policija već dva tjedna ispituje mogući kriminal. Dakako, prema nalogu europskog javnog tužitelja.

Novi rasplet u Vladi, dakle, tek čekamo.

“Teško da će ijedna hrvatska vlada moći nadmašiti te povijesne rezultate u broju korupcijskih afera i skandala Vlade Andreja Plenkovića. Država je toliko duboko ogrezla u korupciju i kriminal da se, de facto, raspada od lopovluka! I uopće nije teško zaključiti da je postavljanje Turudića na mjesto glavnog državnog odvjetnika samo loš pokušaj zaštite koruptivnog i korumpiranog državnog aparata.

Baš kao i u sramotnom donošenju izmjena Kaznenog zakona, Lex AP-a, što predstavlja najgrublji udar na slobodu javne riječi. Takav pokušaj ušutkavanja zviždača i novinara rušenje je nosivih stupova društva koje bi se nazivalo demokratskim. Da ne nabrajam dalje, već ovo je i više nego dovoljan razlog za raspisivanje izbora i smjenu ove Vlade.”, ustvrdila je Mičić Badurina.

Šubat: „HDZ nas vraća u mračna vremena!“

Predsjednica bakarskog ogranka PGS-a Senka Šubat, pak, konstatirala je da je u Plenkovićeva Vlada raselila više od 150 tisuća hrvatskih građanki i građana, uglavnom mladih, obrazovanih i sposobnih.

“Pozdravljati sve te ljude s „auf wiedersehen“…? Mene to podsjeća na neka mračna vremena, ali se pokušavam tješiti da su neki ti, isto tako mračni ljudi, i otišli u ropotarnicu povijesti.

Ipak, poslije njih se ostale nesagledive posljedice kao što se već danas u Hrvatskoj suočavamo s nesagledivim posljedicama odlaskom tolikog broja naših ljudi, demografskom katastrofom.”, rekla je Šubat.

Za kraj je poručila da je krajnje bahato, uvredljivo i neoprostivo ljude suprotnih političkih uvjerenja, od kojih su se neki i na frontu borili za državni i vlastiti suverenitet, nazivati šušama što je Plenković učinio komentirajući prosvjedni skup oporbenih stranaka na Markovu trgu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari