Darivanjem djece, konvojem brodova, Kapetanskim balom… obilježit će se blagdan sv. Nikole

Tradicionalno Hodočašće u Kraljevicu započinje u nedjelju 2. prosinca u 9 sati isplovljavanjem brodova s hodočasnicima ispred Lučke kapetanije – Rijeka

Odbor za obilježavanje blagdana sv. Nikole zaštitnika pomoraca. putnika i ribara na području Riječke nadbiskupije i Primorsko-goranske županije predstavio je danas program obilježavanja koji započinje tradicionalnim Kapetanskim balom u hotelu “Bonavia“.

Program obilježavanja blagdana sv. Nikole započinje u subotu 1. prosinca, Kapetanskim balom u hotelu “Bonavia“, s početkom u 20:00 sati, u organizaciji Udruge pomorskih kapetana Sjevernog Jadrana.

Tradicionalno Hodočašće u Kraljevicu započinje u nedjelju 2. prosinca u 9:00 sati isplovljavanjem brodova s hodočasnicima, u konvoju, predvođeni brodom “Vid”, ispred Lučke kapetanije – Rijeka. Nakon dočeka hodočasnika u Kraljevici, u 11:00 sati održat će se svečana Misa u Crkvi Sv. Nikole koju će predvoditi Vlč. Luka Lučić, povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije.Konvoj brodova vraća se u 14:00 sati iz Kraljevice, s usputnim zaustavljanjem u Bakru i lučici Podurinj (Kostrena).

U utorak 4. prosinca od 12:00 do 15:00 sati održat će se Dan otvorenih vrata Pomorskog fakulteta.

Predstavnici Odbora za obilježavanje blagdana sv. Nikole posjetit će 5. prosinca u jutarnjim satima Dječju bolnicu Kantrida gdje će darivati djecu.

Istog dana održat će se i procesija. Okupljanje je ispred zgrade Luke, Riva 1. Procesija s križem i zastavom Sv. Nikole kreće prema Kapucinskoj crkvi na Žabici gdje će se u 18:30 sati održati svečana Misa koju će predvoditi fra. Ivan Dominik Iličić

U četvrtak 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole i Dan pomoraca, u holu Palače Jadran u 9:00 sati održat će se molitva za poginule pomorce Jadrolinije u Domovinskom ratu, nakon čega slijedi isplovljavanje broda Vid ispred Lučke kapetanije u 10:00 sati, te bacanje vijenca u more ispred lukobrana, čime se odaje počast svim stradalima i nestalima na moru.

Od 11:00 do 12:00 sati na Korzu će se dijeliti frigane ribe, dar Odbora i tvrtke Ugor.

Brod Vid isplovit će ponovno u 13:00 sati prema mjestu stradavanja broda Igrane, ispred Kostrene te bacanjem vijenca u more odati počast kostrenskim pomorcima. U većernjim satima slijede svečane mise u crkvama u Kraljevici, Kostreni, Voloskom i u Crkvi Sv. Nikole Biskupa na Krnjevu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari