DAŠAK BRAZILA U RIJECI Riječka Academia de capoeira održala demonstaciju vještine i zaplesala sambu

Jučer oko podneva brojni Riječani i gosti zastali su na rubu Gradske tržnice uz Kazališni trg gdje su polaznici riječke Academia de capoeira održali atraktivnu demonstraciju te jedinstvene borilačke vještine koja granići s umjetnošću plesa i scenskog pokreta.

Polaznici akademije različitih uzrasta demonstrirali su naučeno, a jedan od povoda okupljanju svih generacija Akademije bio je boravak gostiju iz Brazila, zemlje rođenja capoeire, u Rijeci. Polaznici predvođeni Mestre Pitbullom privukli su svojom vještinom znatiželjne prolaznike do te mjere da su mnogi pitali „a gdje se to može naučiti“. Odgovor je jednostavan – trebate se obratiti u sjedište Academie de capoeira u Ulici Blaža Polića 2/IV, a kontakt možete uspostaviti i putem službene facebook stranice Academie de capoeira Rijeka.

Dan Academie de capoeira posvećen Brazilu okončan je večernjim Samba partyjem, „Brazilian live music showom“ u baru Nad urom.

[highlight] Capoeira je afro-brazilska umjetnička forma koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa. Nastala je u Brazilu, razvili su je robovi iz Afrike (posebno s područja današnje Angole) u 16. stoljeću.
Capoeira se izvodi u krugu (roda) koji čine capoeiristi. Oni pjevaju, plješću i sviraju instrumente, te stvaraju energiju (axe) koju dvoje capoeirista (koji igraju) pretvaraju u atraktivne pokrete. (hr.wikipedia) [/highlight]

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari