RAVNATELJ KBC-A NA ODLASKU

Davor Štimac: “Nemam namjeru pokretati radni spor protiv KBC-a Rijeka, ustanove u kojoj čitav život radim”

Foto: Mateo Levak/RiPortal

Nakon upita povezanog s današnjim istupima vodstva Sindikata zdravstva Hrvatske, izjavu nam je dao prof. dr. Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka na odlasku

“Iako još nisam zaprimio službenu obavijest o izboru novog ravnatelja KBC Rijeka, iz medija je vidljivo za kojeg se kandidata Upravno vijeće odlučilo.

Unatoč nekim dvojbama oko procedure izbora, koje su izrečene na današnjoj konferenciji sindikata, nemam namjeru pokretati radni spor protiv ustanove u kojoj čitav život radim.

Odluka o novom ravnatelju je donesena, a ja nikad nisam trošio energiju na stvari koje ne donose rezultate. Tijekom mandata ravnatelja KBC-a Rijeka, uložio sam s timom svojih najbližih suradnika puno pozitivne energije, kako bismo KBC Rijeka transformirali u modernu bolnicu, kojoj su u središtu interesa kvaliteta i dostupnost zdravstvenih usluga našim pacijentima.

Uz pomoć Ministarstva zdravstva i Vlade, počeli smo gradnju nove bolnice na Sušaku, koja se odvija u predviđenim rokovima, obnovili smo brojne bolničke odjele sredstvima Ministarstva zdravstva, vlastitim sredstvima, donacijama i sredstvima iz EU fondova.

Uz to, obradu i liječenje bolesnika smo preusmjerili prema dnevnim bolnicama i jednodnevnim kirurgijama, a po parametrima kvalitete proglašeni smo najuspješnijom akutnom bolnicom u Hrvatskoj.

Isticani smo kao KBC koji je značajno smanjio liste čekanja i financijski uspješno poslovao. Tijekom COVID-19 infekcije, sačuvali smo zdravstveni sustav od ulaska infekcije, koordinirali rad s najtežim bolesnicima za tri županije i već sad smo normalizirali rad na nivou 80 posto naših maksimalnih kapaciteta.

Za sve što smo učinili u posljednjih pet i pol godina neizmjerno sam zahvalan svim djelatnicima KBC-a, koji su slijedili ideje i učinili našu bolnicu boljim mjestom za pacijente i zaposlenike.

Nakon što prestanem obavljati dužnost ravnatelja, posvetit ću se radu u Klinici za internu medicinu, u kojoj sam predstojnik, svojoj struci – gastroenterologiji, nastavi i znanosti, kao i radu na mjestu izabranog predsjednika Europske asocijacije za gastroenterologiju, endoskopiju i nutriciju.

Nadam se da će bolnica, nakon ovog petogodišnjeg razdoblja, dovršiti započete projekte i zadovoljiti potrebe naših bolesnika, pa svima, koji će za to preuzeti odgovornost, želim puno uspjeha.”, izjavio je prof. dr. Davor Štimac.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views