LOKALNI IZBORI

Davor Štimac: Udvostručit ćemo novac za sportske klubove

“Grad Rijeka izdvaja dvostruko manje novca za javne potrebe u sportu u odnosu na period od prije dvaneast godina. Za javne potrebe u sportu danas se izdvaja 11 milijuna kuna, ali svega 7,5 milijuna kuna odlazi sportskim klubovima za treniranje sportaša. Udvostručit ćemo novac za klubove”, poručio je kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac na današnjoj konferenciji za novinare Da štima sport.

Štimac ističe važnost ulaganja u sport zbog toga što to riječki sportaši zaslužuju.

“Rijeka je oduvijek bila sportski grad, riječki sportaši su uspješni i Riječani su na njih ponosni. To mora tako ostati i zbog toga moramo osigurati novac za javne potrebe u sportu.”, istaknuo je Štimac.

Hrvatska košarkaška reprezentativka i kandidatkinja za Gradsko vijeće Rijeke na listi Da štima grad Mia Mašić odnos prema sportu ilustrirala je na svom primjeru. Mašić kaže da je morala napustiti Rijeku da bi ostvarila sportsku karijeru.

“Vjerujem da će na ovim lokalnim izborima doći do promjene zbog toga što je to najbolji način da se promijeni i odnos prema riječkom sportu. To je važno za buduće generacije, da naši mladi sportaši ne moraju više napuštati Rijeku. Živimo u gradu prepunom sportskih talenta koji imaju veliki sportski potencijal, trebaju im samo malo bolji uvjeti za rad u klubovima.”, kazala je Mia Mašić.

Na listi za Gradsko vijeće Davora Štimca još je jedan veliki riječki sportaš, vaterpolski reprezentativac i olimpijac Danijel Premuš, liječnik i specijalizant kardiologije.

“Sport u vrijeme pandemije jako je osobito bitan. Mislim da svi moramo pronaći interes da se bavimo sportom, posebno djeca. No, u Gradu Rijeci vlada inercija po tom pitanju. Riječki klubovi sve su manje konkurentni na državnoj razini. Takav odnos Grada prema sportašima moramo mijenjati. Ako preuzmemo odgovornost za upravljanje gradom, to ćemo i napraviti. Više se nikad ne bi smjelo dogoditi da neki od klubova odustane od prvoligaškog natjecanja zbog nedostatka novca, kao što je to slučaj s ženskim timom rukometnog kluba Zamet. – poručio je Premuš.

Kandidatkinja za PGŽ županicu Iva Rinčić istaknula je važnost ulaganja u Delnice, kao važnog centra za sportaše na nivou Primorsko-goranske županije.

“Ideja da Delnice postanu centar za pripreme naših reprezentativaca je sjajan, ali ona nikad nije zaživjela. Ako bismo ostvarili takvu ideju, smatram da bismo uspjeli dodatno pozicionirati našu županiju. Jednako tako, zalažem se za titulu PGŽ-a kao referentnog centra sportske medicine. Time bismo objedinili postojeće resurse na području naše županije. Prije svega mislim na Thalassotherapiju, koja već sada ostvaruje sjajne rezultate, ali i na broje privatne poliklinike koje djeluju u našoj županiji”, istaknula je Rinčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari