DELEGACIJA PGŽ U ŽILINI: Luka Rijeka može biti glavna slovačka luka

Prilikom službenog posjeta delegacije Primorsko-goranske županije slovačkoj Samoupravnoj regiji Žilina, u nazočnosti župana Zlatka Komadine i Jozefa Štrbe, zamjenika žilinskog župana, predsjednici gospodarskih komora obje županije potpisali su sporazum o suradnji.

Tom su prigodom predsjednici Komora, Vidoje Vujić i Jan Mišura najavili suradnju na Sajmu franšiza u lipnju sljedeće godine kao i intenziviranje suradnje na povezivanju slovačkih i hrvatskih gospodarstvenika.

Župan Zlatko Komadina podsjetio je da suradnja između ove dvije županije traje sedam godina. Nakon razmjene iskustava na polju kulture i obrazovanja, dogovorena je suradnja na prometnom pravcu, odnosno povezivanju riječke luke sa Slovačkom, potom turistička i jača gospodarska suradnja. Naime, u Žilini je sjedište automobilske industrije, tvornice Kia, Volkswagen i Toyota, a poznati su i po izvozu traktora te razvijenom ICT sektoru.

“Lani je u Žilini bila i izložba našeg Pomorsko-povijesnog muzeja gdje smo prikazali izložbu Titanic – Carpathia, a naš je cilj potaknuti razvoj prometnog pravca prema sjeveru Europe i korištenje riječke luke, da pored što je glavna hrvatska luka, Luka Rijeka bude i glavna slovačka luka”, rekao je župan uz zaključak da ne sumnja u daljnju suradnju  dviju regija.

Uz Župana Zlatka Komadinu, zamjenicu župana Marinu Medarić predsjednika HGK Županijske komore Rijeka Vidoja Vujića, delegaciji su se pridružili i Vojko Kocijan ispred Luke Rijeka te Mario Gržinić, predstavnik hrvatsko – slovačke zajednice u Slovačkoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja