ZADRŽAN JE U PROSTORIMA POLICIJE

DELNICE 21-godišnjak vozio s gotovo 2 promila u krvi

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Najveća brzina od 178 km/h zabilježena je 29. lipnja oko 10,30 sati na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko, izvijestila je policija.

​Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 236 prometnih prekršaja. Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – 28, zatim prekoračenja brzine – 19 te isti broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 12 prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježena je i jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te još 153 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 178 km/h zabilježena je 29. lipnja oko 10,30 sati na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 100 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 1,91 g/kg izmjerena je noćas oko 4,25 sati u Delnicama gdje je policija zaustavila 21-godišnjeg vozača osobnog vozila delničkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom i tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije te je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci. Osim ovih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 48 prometnih nesreća u kojima je pet osoba teže, dok ih je deset lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari