NA JUČERAŠNJOJ SJEDNICI ODLUČENO

Dino Žigulić je novi predsjednik Gradskoga vijeća Grada Opatije

Na jučerašnjoj 15. sjednici opatijskoga Gradskoga vijeća s ukupno osam glasovna za, jednim protiv i jednim suzdržanim usvojen je Prijedlog o razrješenju predsjednice Gradskoga vijeća Neve Slani

Vijećnici su usvojili i Prijedlog Rješenja o izboru predsjednika Gradskoga vijeća Grada Opatije. S osam glasova za i dva suzdržana, za novoga je predsjednika izabran Dino Žigulić iz Akcije mladih.

Vijećnici su na jučerašnjoj sjednici prihvatili i Izvješće o poslovanju Parkova d.o.o. za 2021. koje je podnio direktor društva Ivan Bilobrk.

Direktor je istaknuo kako je u Parkovima zaposleno 73-oje radnika, u prošloj je godini ostvaren prihod od 14 milijuna 112 tisuća kuna, a prosječna je plaća djelatnika 5.720,00 kuna. U 2022. godinu uveden je brutto dodatak na plaće od 700 kuna.

Vijećnici su pohvalili rad djelatnika Parkova. Direktor Bilobrk je na upit o kićenju drveća u parkovima odgovorio kako se saniraju slučajevi vijaka postavljenih u debla te da se takav pristup uređenja blagdanskom dekoracijom više neće ponavljati, već je pronađeno odgovarajuće ekološki prihvatljivo rješenje.

Na raspravi su bile i točke Funkcioniranje Vijeća mjesnih odbora Grada Opatije i pritužbe člana Vijeća mjesnog odbora Centar I na rad Vijeća mjesnog odbora Centar I te Mišljenje povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za dužnosnicu o obnašanju funkcije vijećnice Gradskoga vijeća Grada Opatije. 

Član Odbora za mjesnu samoupravu Matej Blažić podnio je izvješće kojim predlaže uvođenje izmjena i dopuna Statuta Grada Opatije kako bi se preciznije regulirao rad opatijskih vijeća mjesnih odbora u cilju podizanje transparentnosti.

Obzirom da Odbor nije ovlašteni predlagatelj za stavljanje prijedloga na sjednicu Gradskoga vijeća ova je točka primljena na znanje.

Na temu potencijalnog sukoba interesa vijećnice Alessandre Selak, koja je ujedno i v. d. ravnateljice Lučke uprave Opatija – Lovran – Mošćenička Draga, vijećnica Selak je odgovorila kako je zatražila dopunu  mišljenja Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa te da će sukladno mišljenju i postupiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari