Diplomati sipali pohvale Rijeci na karnevalskom prijamu za uzvanike Grada Rijeke

U ime diplomatskog zbora zahvalu na pozivu na sudjelovanje Riječkom karnevalu, koji svake godine ima sve maštovitije i ljepše maske, uputila je Olive Hempenstall, veleposlanica Irske u Hrvatskoj

Prema uvriježenoj tradiciji 37. međunarodnu karnevalsku povorku, na poziv Grada Rijeke, prate veleposlanici i drugi predstavnici diplomatskoga zbora te predstavnici gradova prijatelja Rijeke.

Prijam za veleposlanike, predstavnike gradova prijatelja te ministra turizma Garija Cappellija, ujedno i izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, održao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, poželjevši uglednim gostima dobrodošlicu u karnevalsku Rijeku.

 

Gradonačelnik Obersnel upoznao je goste s tradicijom i osobitostima Riječkoga karnevala, zaželjevši im dobru zabavu na Međunarodnoj karnevalskoj povorci, koja je ove posebna zbog činjenice da je dio bogatog programa Rijeke kao ovogodišnje Europske prijestolnice kulture.

Ujedno se zahvalio svima koji su se odazvali pozivu za sudjelovanje na sinoćnjem Humanitarnom karnevalskom balu, na kojem su prikupljana sredstva za nabavku specijalnog vozila (kombija) za prijevoz osoba s posebnim potrebama.

Ministar Cappelli istaknuo je kako je Rijeka prava luka različitosti, najbolji primjer kvalitete života i gostoprimstva Hrvatske, koja svakog gosta prima otvorenih ruku.

U ime diplomatskog zbora zahvalu na pozivu na sudjelovanje Riječkom karnevalu, koji svake godine ima sve maštovitije i ljepše maske, uputila je Olive Hempenstall, veleposlanica Irske u Hrvatskoj. Ujedno je podsjetila kako irski Gallway ove godine zajedno s Rijekom nosi titulu Europske prijestolnice kulture, radi čega je u Rijeci i Mike Cubbard, gradonačelnik Gallwaya.

 

Karneval prate predstavnici veleposlanstava Irske, Indije, Italije, Kanade, Koreje, Litve, Srbije, Njemačke, SAD-a, Japana, Egipta i Švicarske, kao i predstavnici gradova-prijatelja Rijeke: Karlsruhea, Neussa, Estea, Faenze te Cetinja.

U ime prijateljskih gradova na gostoprimstvu se zahvalila Gisela Hohlmann, zamjenica gradonačelnika njemačkog Neussa, grada s kojim Rijeka njeguje čak trideset godina dugo prijateljstvo. U ime višedesetljetnih dobrih veza dvaju gradova zamjenica Hohlmann gradonačelniku Obersnelu predala je dar sa simbolom zaštitnika grada Neussa, sv. Kvirina, te medalju karnevalskog grada Neussa.

U Međunarodnoj karnevalskoj povorci je grupa iz Gallwaya, a među brojnima od 116 maškaranih grupa su i grupe iz Karlsruhea, Rostocka, Kawasakija te iz gradova koji su bili Europske prijestolnice kulture ili će to tek postati, poput Kaunasa, Veszprema, Matere i Galwaya.

Prijemu su nazočili i karnevalski gradonačelnik Meštar Toni s kraljicom Riječkog karnevala Dorom Pilepić, predsjednik Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škrarpa, zamjenici gradonačelnika Marko Filipović i Nikola Ivaniš, kao i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari