DIRLJIV OPROŠTAJ RIJEČANINA OD SINA IZAZVAO PAŽNJU ‘Gledam Dnevnik, opet ustaše i partizani. Idi sine, nek’ ti je sa srećom’

Foto: Ilustracija

„Sretno djeco moja, Bog vam dao zdravlje i pamet”, napisao je Riječanin Tonči Peranić na svojem Facebook profilu

Situacija u zemlji već je mnogima odavno došla „na vrh glave“. Ili nečega drugoga. Već desetljećima neke stvari se u Hrvatskoj ne mijenjaju, bez obzira na promjene u vlasti, a vlast se često zamara za ekonomiju i budućnost zemlje efemernim stvarima, naprimjer „raščišćavanjem prošlosti“ (čitaj: promjene naziva ulica i trgova) dok velik dio građana grca u neimaštini zbog nezaposlenosti i bori se s dugovima, ovrhama…

Općim duhom besperspektivnosti posebno su pogođeni mladi ljudi koji ne vide budućnost u Hrvatskoj te mnogi iseljavaju iz Lijepe naše, ili kratkoročno odnosno dugoročno u inozemstvu pokušavaju riješiti svoju egzistenciju.

Izmoren takvom situacijom, na svom Facebook profilu oglasio se dirljivim statusom i jedan otac koji ovih dana ispraća sina u inozemstvo. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Odlazi moj sin od doma, odlazi na studij u Englesku, sve je sam pronašao, organizirao, napravio i ide. Odlazi njih osmero, riječka mladost, tek su postali punoljetni, svi su upisali fakultet u Birminghamu. Ujutro kreću. Tužan sam i sretan zbog njega. Nitko se od te djece više nema namjeru vratiti. Kažem mu: “Pa mogao si i tu studirati i raditi.” Gleda me sa sjetom i veli: “Tata, pa da potrošim godine na studij, diplomiram, magistriram, doktoriram i da onda, ako budem imao sreće, radim za 5 000-6 000 kn?” Znam, pritom misli na mene. Ima pravo. Idi sine, nek ti je sa srećom. Dođi ponekad ovdje na odmor i uživaj. Kći je otišla u London poodavna, završila akademiju, udala se, tamo živi i radi. Dođe dvaput godišnje, ljeti i za Božić. Eto takva nam je hrvatska sudbina i perspektiva ….. usput gledam Dnevnik, opet ustaše i partizani, nekakve ploče s natpisima, uvode nove poreze, poskupljenja, gade mi se svi odreda, bez obzira na političku boju. Sretno djeco moja, Bog vam dao zdravlje i pamet“, napisao je Riječanin Tonči Peranić na svojem Facebook profilu.

https://www.facebook.com/tonci.peranic/posts/1415695765192713

Njegova je objava potaknula mnoge druge koji su u sličnim situacijama, da ostave komentar na spomenuti status. U komentarima se oglasila i jedna majka čija kćer studira u Engleskoj te je napisala da u ovakvim situacijama “nikome nije lako”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views