Divan potez filmske ekipe: Svo očuvano voće i povrće nakon snimanja donirali beskućnicima i riječkim udrugama koje brinu o potrebitima!

Foto: Riječanin

Kako smo saznali, produkcija filma “The Hitman`s Wife`s Bodyguard” je za potrebe snimanja akcijske scene na Trgu 128. brigade HV otkupila popriličnu količinu voća i povrća za improviziranu tržnicu koja je poslužila kao kulisa u prizoru

Riječani su se u petak divili sjajno koreografiranoj akcijskoj sceni u kojoj se nekoliko vozila tijekom filmske potjere “sunovratilo” po stepenicama kod hotela Bonavia a potom udarilo u improvizirane štandove s voćem i povrćem. Prizor snimljen pametnim telefonima s Korza postao je potom, nakon što ga je prenio portal Riječanin (OVDJE) internetski hit, a mnogi su se tada zapitali što će biti s tolikim namirnicama kada filmska ekipa obavi svoje.

Sada smo dobili odgovor: svo očuvano voće i povrće nakon snimanja, a bilo ga je zaista puno, na stotine kilograma, donirano je riječkim udrugama koje brinu o potrebitima!

Foto: Riječanin

Kako nam je potvrdila Nina Majcan Šprajc, nezavisna “location managerica” uključena u produkciju filma, iz produkcije filma raspitali su se kome bi mogli donirati voće i povrće koje su za potrebe snimanja ranije otkupili od lokalnih proizvođača. Potom su upućeni na nekoliko riječkih udruga koje brinu o potrebitima.

Sandra Grozdanov iz požrtvovnog tima riječkog Centra za kulturu dijaloga koji angažmanom u raznim radionicama i programima daje podršku riječkim obiteljima koje žive ispod praga siromaštva, s neskrivenim ushićenjem rekla nam je kako su nakon snimanja stotine kilograma voća i povrća raspodijeljeni riječkim udrugama.

– Dio je otišao prihvatilištima koja brinu o riječkim beskućnicima, Prihvatilištu za beskućnike “Ruže sv. Franje” odnosno Prihvatilištu za beskućnike “Oaza”, a dio je otišao i humanitarnim inicijativama koje brinu o osiromašenim obiteljima radnika “3. maja”. Bilo je toliko voća i povrća da su mame dolazile k nama u udrugu i tijekom vikenda po povrće i voće za pripremu objeda. Željela bih ovim putem zahvaliti produkciji filma i istaknuti kako je upravo ovo divan primjer kako se sličnim gestama može pomoći desecima pa i stotinama ljudi koji žive ispod granice siromaštva. Dakle, viškove hrane i drugih potrepština ne bacati i uništavati nego donirati potrebitima!, napomenula je Sandra Gorzdanov iz Udruge Centar za kulturu dijaloga – CeKaDe koja već treću godinu provodi program „Moje mjesto pod suncem“ u suradnji s Udrugom Šarolija.

Moje mjesto pod suncem je program inkluzije socijalno ugrožene djece osmišljen kako bi djeci lošijeg socio-ekonomskog položaja, koji žive u nepovoljnijim prilikama, osigurao poticajno okruženje u kojem bi imali priliku sudjelovati u aktivnostima koje im njihovi roditelji nisu u mogućnosti pružiti.

Svi zainteresirani volonteri/ke mogu se javiti e-mailom na cekaderi@gmail.com ili telefonom na 091 163 7939.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari