RJEŠAVANJE PITANJA IZLOVA

Divlje svinje im se ‘popele na glavu’: Na Cresu danas stvoren plan za izlov alohtone divljači. Evo što je dogovoreno

Ilustrativna fotografija: Srecko Niketic/PIXSEL

Zamjenica župana Marina Medarić, gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić i gradonačelnik Cresa Marin Gregorović održali su u Cresu sastanak s predstavnicima Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije i svih lovačkih društava na Cresu i Lošinju.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima rješavanja pitanja izlova alohtone dovljači na ta dva otoka, posebno na Cresu, na kojem je divljač ove godine prouzročila veliku štetu.

Zajednički je zaključak da će sva lovačka društva intenzivirati svoje aktivnosti na izlovu alohtone divljači kako bi pomogli ovčarima i poljoprivrednicima na otocima.

Predsjednik Lovačkog društva PGŽ Josip Malnar istaknuo je da na području PGŽ postoji 44 lovačka društva s ukupno 3200 lovaca koji pomažu jedini drugima. Kako je rekao, nikada nijeproblem skupiti ekipu da se rješava problem alohotne divljači. Član Izvršnog odbora LS PGŽ Anton Bolonić za ovaj je sastanak rekao da je dobrodošao i koristan, a posebno mu je drago da jedinice lokalne samouprave i lovci uspješno surađuju.

“Znamo da imamo obvezu koju smo dobili odlukom Županijske skupštine da odstranimo divlje svinje, što lovci i čine”, navodi.

Zamjenica župana Marina Medarić pozvala je lovačka društva da se prijavljuju na natječaje koje raspisuje Županija s ciljem pomoći lovcima kroz financiranje rada lovačkih društava koji imaju najvažniju ulogu u rješavanju pitanja odstrijela alohtone divljači na otocima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari