MLADUNCI S MAJAKAMA OSTAJU 3-5 GODINA

Galerija | Divna vijest: Kod Lošinja viđena dva novorođena dupina, kod otoka Visa njih čak četiri!

Blue World Institute javlja kako su viđeni prvi novorođeni dupini u ovoj godini, njih čak šest! Četiri kod otoka Visa i dva na području naše županije, točnije kod otoka Lošinja.

Sezona razmnožavanja dobrih dupina je počela! Prošli tjedan vidjeli smo prve novorođene dupine u ovoj godini, četiri kod Visa i dva kod Lošinja!, priopćili su iz Blue World Institute-a.

U viškom arhipelagu novorođeni mladunci bili su u skupini od više od 30tak dupina u blizini rta Stončica. Skupinu su uglavnom činile ženke sa starijim mladuncima ali i 4 novorođena mladunca! Kod Oliba je viđena Elsa (koja je do nedavno bila dio programa #usvojidupina) i njen svega nekoliko dana starog mladunca.

Drugi lošinjski novorođeni mladunac je najnoviji potomak ženke Spy, viđen s mamom i drugim dupinima ispred Velog Lošinja. Posljednji put Spy je imala mladunca 2013. godine, a njenog potomka, danas odraslog dupina Frostyja često srećemo ispred Lošinja.

Inače, razdoblje trudnoće kod dobrih dupina traje 12 mjeseci. U Jadranskom moru dupini se kote tijekom toplih mjeseci, uglavnom od svibnja do rujna, a mladunci s majkom ostaju idućih 3 – 5 godina.

Imate li i vi opažanja dobrih dupina podijelite ih i uključite se u praćenje dobrih dupina u Jadranu. Dojavu možete napraviti putem aplikacije za mobilne uređaje Marine Ranger dostupne za Android i iOS – www.marine-ranger.org

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari