VRHUNSKI PREDAVAČI

„Dizajn za sve: Novi putevi za prijestolnice kulture“: Poslušajte online predavanja raznih stručnjaka iz područja dizajna!

Foto: Pixsell/Facebook

U četvrtak 26. studenog 2020.g. od 11.00 do 13.00 sati putem Zoom platforme održavat će se međunarodna online konferencija „Dizajn za sve: Novi putevi za prijestolnice kulture“, na temu univerzalnog dizajna (dizajna za sve) u kontekstu kulture.

Univerzalni dizajn je dizajn bilo kojeg predmeta i/ili okoliša koji je u najvećoj mjeri uporabljiv svim ljudima, bez potrebe za prilagodbama ili nekim posebnim preinakama.
Domaćini konferencije su DeltaLab, Sveučilište u Rijeci i Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Konferencija će biti dostupna putem poveznice objavljene na web stranici rijeka2020.eu, a može ju pratiti maksimalno sto gledatelja.

Na konferenciji će izlagati Onny Eikhaug, Pete Kercher i Terhi Tamminen iz Europske mreže za univerzalni dizajn (EIDD) te Christopher Patnoe, Google LLC (SAD) i Rama Gheerawo, Royal College of Art (UK).

Rijeku će predstavljati Renato Stanković i Morana Matković (DeltaLab) uz virtualnu šetnju gradom, zatim Iva Mrak (Sveučilište u Rijeci) koja će prezentirati aktivnosti Sveučilišta vezano za inkluzivni i univerzalni dizajn s posebnim naglaskom na projekt Inkluzivni Kampus te Emina Višnić (RIJEKA 2020) koja će govoriti o projektu Europske prijestolnice kulture kao poligonu za promociju ovih i ovakvih tema.

Snimka konferencije bit će naknadno objavljena na YouTube kanalu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Dodajmo, povodom online konferencije na recepciji Exporta na riječkoj Delti bit će postavljena izložba „Dizajn za sve“ koja će predstaviti zanimljive primjere univerzalnog dizajna, a koju će zainteresirani besplatno moći pogledati u sklopu redovnog radnog vremena Exporta: od ponedjeljka do petka od 15.00 do 20.00 sati, a subotom i nedjeljom od 11.00 do 20.00 sati.

Praznicima i blagdanima Export je zatvoren.

 

Video dana: