SNIMLJEN TRENUTAK POTRESA

Djeca bježala iz škole na Krku kad je zatreslo: ‘Neki su plakali, jednom djetetu pozlilo’

Idi na originalni članak
Screenshot RTL

‘Sutra neće biti nastave. Procjenjujemo da je manja šteta izgubiti jedan dan nastave, a da je bitnije utvrditi štetu na školi’, kaže Serđo Samblić, ravnatelj OŠ Fran Krsto Frankopan

Oglas

Potres magnitude 4,8 po Richteru s peicentrom na Krku, koji je jutros zatresao Kvarner, izazvao je paniku, ali srećom ne i veću materjalnu štetu.

U Krku su odmah bila evakuirana djeca iz dječjeg vrtića i škola. Ozlijeđenih, srećom, nije bilo, a sutra neće biti ni nastave za osnovnoškolce.

Sutra neće biti nastave u osnovnoj školi

Potres se dogodo u vrijeme velikog odmora u Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan taman dok je dio učenika objedovao u blagovaonici.

”Djeci nije bilo ugodno, neka su i plakala. Čak je jednom djetetu i pozlilo”, kazala je za RTL Danas Svjetlana Vuković, spremačica u OŠ Fran Krsto Frankopan.

Na zgradi škole popucali su podovi, a na više mjesta i zidovi. U zahodima su ispadale pločice sa zidova.

”Djeca su se prestrašila, bilo je i ponešto suza. Sutra neće biti nastave. Procjenjujemo da je manja šteta izgubiti jedan dan nastave, a da je bitnije utvrditi štetu na školi”, kazao je za RTL ravnatelj spomenute osnovne škole Serđo Samblić.

Načelnik općine Baška: Zidovi se savijali kao papir

Pedagoginja Dječjeg vrtića Katarina Frankopan u Krku, Sara Linardić, kaže da su djeca i odgajateljice bili šokirani, ai ne i iznenađeni jer dvaput godišnje uvježbavaju evakuaciju.

Toni Juranić, načelnik općine Baška kaže da se potres dogodio u trenutku dok je u njegovom uredu održavan sastanak.

”Treslo se toliko da je u mom uredu popadalo nekoliko slika sa zidova i zidni sat. Nisam mogao vjerovati da se zidovi mogu tako tresti i poput papira savijati. Naravno da je panike bilo”, rekao je za RTL.

Exit mobile version