SNIMLJEN TRENUTAK POTRESA

Djeca bježala iz škole na Krku kad je zatreslo: ‘Neki su plakali, jednom djetetu pozlilo’

Screenshot RTL

‘Sutra neće biti nastave. Procjenjujemo da je manja šteta izgubiti jedan dan nastave, a da je bitnije utvrditi štetu na školi’, kaže Serđo Samblić, ravnatelj OŠ Fran Krsto Frankopan

Potres magnitude 4,8 po Richteru s peicentrom na Krku, koji je jutros zatresao Kvarner, izazvao je paniku, ali srećom ne i veću materjalnu štetu.

U Krku su odmah bila evakuirana djeca iz dječjeg vrtića i škola. Ozlijeđenih, srećom, nije bilo, a sutra neće biti ni nastave za osnovnoškolce.

Sutra neće biti nastave u osnovnoj školi

Potres se dogodo u vrijeme velikog odmora u Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan taman dok je dio učenika objedovao u blagovaonici.

”Djeci nije bilo ugodno, neka su i plakala. Čak je jednom djetetu i pozlilo”, kazala je za RTL Danas Svjetlana Vuković, spremačica u OŠ Fran Krsto Frankopan.

Na zgradi škole popucali su podovi, a na više mjesta i zidovi. U zahodima su ispadale pločice sa zidova.

”Djeca su se prestrašila, bilo je i ponešto suza. Sutra neće biti nastave. Procjenjujemo da je manja šteta izgubiti jedan dan nastave, a da je bitnije utvrditi štetu na školi”, kazao je za RTL ravnatelj spomenute osnovne škole Serđo Samblić.

Načelnik općine Baška: Zidovi se savijali kao papir

Pedagoginja Dječjeg vrtića Katarina Frankopan u Krku, Sara Linardić, kaže da su djeca i odgajateljice bili šokirani, ai ne i iznenađeni jer dvaput godišnje uvježbavaju evakuaciju.

Toni Juranić, načelnik općine Baška kaže da se potres dogodio u trenutku dok je u njegovom uredu održavan sastanak.

”Treslo se toliko da je u mom uredu popadalo nekoliko slika sa zidova i zidni sat. Nisam mogao vjerovati da se zidovi mogu tako tresti i poput papira savijati. Naravno da je panike bilo”, rekao je za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari