,,DAN SPORTA''

Korzo prepuno riječkih mališana; ,,Dan sporta” donio veselje i osmijehe na riječku šetnicu

Riječko Korzo u srijedu bilo je središte amaterskog sporta – djeca osnovnoškolskog uzrasta imala su priliku sudjelovati u edukativno-sportskom Telemach „Danu sporta“.

Rijekom je tako zavladao sportski duh, a sudionici su se natjecali u graničaru i atletici, a mogli su zaigrati i šah na velikoj ploči postavljenoj na Korzu.

U suradnji Plazma Sportskih igara mladih i uz potporu Grada Rijeke ova edukativno-sportska manifestacija započela je paljenjem plamena kojeg su na Korzu upalili mladi sportaši predvođeni uspješnom riječkom karatisticom Emom Sgardelli.

Najspretnije ekipe u graničaru i najbrži trkači borili se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se, također u Rijeci održati krajem srpnja i to u kategorijama graničar, atletika, MIS turnir u odbojci i odbojci na pijesku.

Dobre rezultate i puno sreće u natjecanju sudionicima je poželio i riječki gradonačelnik Marko Filipović, a otvorenju igara prisustvovali su i predsjednica i glavni tajnik riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i Slaviša Bradić kao i Zdravko Ivanković ispred Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, i ovu 27. sezonu pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari