UČENICI RIJEČKIH ŠKOLA

Djeca uputila poruke sa željama povodom Dječjeg tjedna

Idi na originalni članak

Zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan primila je djecu iz nekoliko riječkih osnovnih škola koja su joj predala poruke sa željama i potrebama koje su napisali u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dječjeg tjedna.

Oglas

Dječji tjedan tradicionalna je manifestacija posvećena djeci koja se ove godine u Rijeci pod motom „Ljubav djeci prije svega“ održala od 4. do 10. listopada.

„Pravo na privatnost“, „Pravo na zdravu prehranu“, „Imajte u vidu naše prijedloge“ i „Ljubav djeci prije svega“ samo su neke od poruka koje su u velikoj knjizi koju su predali zamjenici Krpan napisali učenici osnovnih škola Fran Franković, Dolac, Srdoči, Kozala i Centar te učenici srednje Ekonomske škole Mijo Mirković.

Na susretu za zamjenicom Krpan bilo je desetero djece iz osnovnih škola Fran Franković i Kozala te Ekonomske škole koji su iznijeli i svoje želje kako da Rijeka još više bude po mjeri mladih.

„Izuzetno mi je drago što sam danas imala prilike susresti se s djecom iz riječkih škola i poslušati što oni imaju za reći. Držimo da je jako važno čuti što oni misle i kako vide naš grad i ova knjiga koju su mi predali, koju su izradili zajedničkim promišljanjem poslužit će nam da neke njihove ideje realiziramo u budućnosti“, istaknula je Sandra Krpan.

Dječji tjedan u Rijeci se svake godine organizira na inicijativu Društva „Naša djeca“ Rijeka, a prema izjavi tajnice Društva Svjetlane Mazaroli Jurišić, Dječji tjedan osmišljen je kako bi poslužio kao poticaj odraslima da više razmišljaju o dječjim pravima. „Prijem kod zamjenice gradonačelnika djeci je bio jako bitan i imponira im što su se s njom susreli i mogli iznijeti svoje želje i potrebe“, istaknula je Mazaroli Jurišić.

Svake godine u sklopu Dječjeg tjedna organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama, potiču na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava, radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

Ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, a u tim se danima organiziraju posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu. Također, pokreću se nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te se potiče volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, kao i aktivna participacija djece u aktivnostima lokalne i šire zajednice.

Dječji tjedan u Rijeci se održao na inicijativu Društva „Naša djeca“ Rijeka, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, a u suradnji sa Strukovnom udrugom za promicanje dobrobiti djece „Portić“, Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja, Prirodoslovnim muzejom Rijeka, Domom mladih Rijeka, Gradskim kazalištem lutaka Rijeka i Gradskom knjižnicom Rijeka.

Exit mobile version