U DJEČJOJ KUĆI

Galerija | Djeci s imenom zaštitnika Rijeke sv. Vida uručeni prigodni pokloni

Povodom obilježavanja Dana svetog Vida u Dječjoj kući održano je primanje i darivanje za djecu s imenom zaštitnika grada Rijeke.

Riječ je o tradicionalnom primanju na kojem se u sklopu proslave zaštitnika grada Rijeke daruju djevojčice s imenom Vita i Vida i dječaci s imenima Vito i Vid. Nagrade se dodjeljuju djeci do 10 godina starosti, ove godine pripremljeni su prigodni pokloni za njih 178, od čega je 19 djece rođene u posljednjih godinu dana. Budući da je ovo njihovo prvo darivanje, na poklon su dobili srebrnjak Sv. Vida.

Mališane i njihove roditelje pozdravilo je riječki gradonačelnik Marko Filipović i čestitao im njihov imendan. „Želim vam da gdje god u životu pođete, da svoje ime nosite s ponosom i da uvijek znate da je Rijeka tu uz vas“, rekao je gradonačelnik Filipović istaknuvši kako se na popisu za ovo primanje svake godine nađe sve veći broj djece što ga izuzetno veseli.

Dječaci i djevojčice kojima je ove godine dodijeljen srebrnjak sv. Vida su Vita Brčinović, Vita Hrkać, Vida Gračanin, Vita Viola, Vito Miličević, Vito Tomašić, Vita Bucić, Vid Ćiković, Vid Morić, Vid Panić, Vid Stanić, Vito Kos, Vito Krebelj, Vito Škerl, Vito Višnić, Vita Cuculić, Vita Mogorović, Vita Stanojević i Vita Udović.

U programu je nastupio zbog Tratinčice, a nakon podjele poklona uslijedilo je prigodno druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari