BESPOVRATNA SREDSTVA

Dječjem vrtiću Opatija odobrena sredstva za projekt ”Suvremeni vrtić za suvremenu obitelj 2”

Dječjem vrtiću Opatija odobrena su sredstva za projekt “Dječji vrtić Opatija – suvremeni vrtić za suvremenu obitelj 2“. Projekt je ukupno vrijedan 2 100.718, 38 kuna. Riječ je o 100 posto bespovratnih sredstava koja su 85 % osigurana iz Europskog socijalnog fonda i 15 % iz državnog proračuna RH. Projekt će se provoditi 20 mjeseci, od veljače 2022. do listopada 2024. godine.

Nastavak je to projekta koji se uspješno provodio od rujna 2018. godine do ožujka 2021. godine. Projekt je omogućio unapređenje usluga vrtića uvođenjem vrtićkih grupa sa smjenskim radom što je doprinijelo boljoj ravnoteži poslovnih i obiteljskih obveza roditelja jer je opatijskim roditeljima dostupan rad vrtića koji odgovara smjenskom radnom vremenu.

Na projektu će nastaviti raditi: 3 odgojiteljice u skupini smjenskog rada, 3 odgojiteljice koje rade s djecom s teškoćama u razvoju, logoped, kuharica i spremačica na pola radnog vremena te voditelj projekta.

U sklopu projekta provest će se edukacije za odgojitelje na temu Montessori pedagogije, informatike i stranih jezika, edukacije o zdravoj prehrani, radionice za djecu iz područja informatike i prirodnih znanosti te ekološke radionice za djecu i roditelje. Dio sredstava namijenjen je i nabavci potrebne opreme i materijala za provođenje predviđenih aktivnosti.

VIDEO DANA:

– Projekt Dječji vrtić Opatija – suvremeni vrtić za suvremenu obitelj 2 je još jedan iskorak u postizanju nad standarda u uslugama koje pružamo našim korisnicima. Kroz suvremene i inovativne metode pružamo djetetu mogućnost da istražuje i uči, da na primjeren način upoznaje i doživljava čarobni svijet znanosti i umjetnosti. I ovom prilikom zahvaljujemo Gradu Opatija koji nas kao i uvijek prati i koji nam je partner u projektu. Grad je osigurao sredstva da postignuti nadstandard  održimo između dva projekta na dobrobit djece, obitelji i zajednice, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Biljana Šuša koja je danas i potpisala Ugovor o realizaciji EU projekta.

– Smjenski se vrtić u Dječjem vrtiću Opatija pokazao kao izvrstan dodatni program. Naš grad u prvom redu živi od turističke privrede te mnogi roditelji rade u smjenama, osobito u sezoni, stoga je popodnevni smjenski rad vrtića do 21 sat prava pomoć u organizaciji svakodnevnog života suvremene obitelji, istaknuo je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari