DIVNA VIJEST

Dječji vrtić Hlojkica iza Delnica donirao Dječjoj bolnici na Kantridi 1000 plišanih igračaka

Dječji vrtić Hlojkica iz Delnica donirao je u ponedjeljak 6. veljače Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka na Kantridi oko 1000 plišanih igračaka za djecu

Plišanci su prikupljeni u suradnji s delničkom djecom i njihovim roditeljima, a dio je prikupljen i na humanitarnom koncertu koji je u prosincu organizirao motoklub Mountain Riders.

Zahvaljujući se u ime uprave KBC-a na donaciji, izv. prof. dr. sc. Iva Bilić Čače, predstojnica Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka, naglasila je važnost darivanja od djece djeci dodavši kako se tako prenosi i humanost na djecu. „U liječenju djece važna je i psihološka komponenta, a tu su igračke dobrodošle jer se djeca razvesele“ – poručila je Bilić Čače.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Hlojkica Karmela Rački naglasila je da su igračke oprane, dezinficirane i zapakirane u celofan kako bi mali pacijenti našli pomoć i utjehu u plišanim prijateljima.

Primopredaji plišanaca nazočile su i gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić i predsjednica Gradskog vijeća Delnica Ivana Pečnik Kastner, članovi motokluba Mountain Riders Daniel Kezele, Mirko Vuković i Slaven Cividini te glavna sestra Klinike za pedijatriju Tatjana Čargonja, mag. med. techn.

Gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić izrazila je zadovoljstvo uspješnom realizacijom ove humanitarne akcije naglasivši da nije riječ ni o prvoj ni o posljednjoj takvoj akciji jer se u Delnicama ovakve akcije osmišljavanju i organizaciju svake godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari