DIVNA GESTA!

Dječji vrtić Rijeka proveo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za beskućnike

U želji da se u adventsko vrijeme posebna pažnja posveti osnaživanju najboljih ljudskih vrijednosti i osobina, kao što su suosjećanje, brižnost, pažnja, podrška i pomaganje onima koji su u potrebi, Dječji vrtić Rijeka je i ove godine, u tjednu od 11. do 15. prosinca, organizirao humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za beskućnike o kojima skrbe u Kući utočišta u Rijeci.

Kuća utočišta djeluje u sklopu samostana riječkih Sestara milosrdnica, a program dnevnog centra za beskućnike provodi Udruga Depaul Hrvatska od 2017. godine, svakodnevno brinući o pripremi obroka za velik broj riječkih beskućnika, kao i njihovim drugim potrebama (higijenskim, zdravstvenim, pravnim itd.).

Dječji vrtić Rijeka podržava djelovanje Kuće utočišta od 2019. godine, kada je humanitarna akcija provedena po prvi put. Od tada do danas akcija ima sve više uspjeha jer se prikupljanju različitih potrepština, od prehrambenih i higijenskih artikala do sredstava za čišćenje, odaziva sve veći broj djece, roditelja i djelatnika Vrtića. Moto „Dobrotom do sreće“ nastao je nadahnut izrekom koja kaže kako „pomagati drugima, posebno potrebitima, iskustvo je koje razvija sretnu djecu i sretne ljude!“.

Prema riječima voditeljice Kuće utočišta Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog, s. Veronike Mile Popić, pomoć koju ovom prigodom dobiju od Dječjeg vrtića Rijeka i KBC-a Rijeka, što se tiče određenih namirnica, dostatna je za potrebe pripreme obroka za beskućnike i do narednih pola godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari