PRIPREMITE ZIMSKE JAKNE

Do jučer smo bili u moru, a za nekoliko dana mogli bi – na snijeg?

Foto: Riportal

Premda DHMZ prognozu snijega zasad ograničava samo na najviše predjele, slovenska stranica Neurje.si, koristeći modele ECMWF-a, ima nešto precizniju prognozu

Sve do vikenda, a u nekim krajevima i do kraja tjedna, vrijeme ostaje ovako ljetno, iznad svih prosjeka toplo i stabilno pod utjecajem anticiklone. U takvoj vremenskoj situaciji česte su jutarnje magle u kopnenom dijelu, ali i nad morem gdje su također noći postale malo hladnije, prognozirala je meteorologinja Ana Bago Tomac za  Danas.hr.

Još petak i subotu će biti sunčano i toplo, a onda dramatična promjena vremena – pogotovo u usporedbi s ovim iznadprosječnim temperaturama koje uz kraće prekide traju od ljeta. Prvi hladan prodor je u nedjelju, a onda opet u utorak.

Promjena će biti velika tako da je uz obilnu kišu u najvišem gorju moguće i malo snijega. Uz to će puhati i umjeren sjeverac tako da će na red doći i zimske jakne.

Snijeg

Premda DHMZ prognozu snijega zasad ograničava samo na najviše predjele, slovenska stranica Neurje.si, koristeći modele ECMWF-a, ima nešto precizniju prognozu.

Primijetite bijeli snježni oblačić iznad Rijeke!

Koristeći modele Europskog centra za srednjoročne prognoze (ECMWF), zaključuju kako će granica snježnih padalina pod utjecajem ove ciklone pasti na oko 1500 m.

To u Sloveniji znači da bi se mogle zabijeliti Kamniško-Savinjske i Julijske Alpe, te poznate planine poput Pohorja ili Rogle. Snijeg će se, međutim, ipak brzo otopiti zbog pozitivnih dnevnih temperatura, a samo zahladnjenje ne bi trebalo trajati predugo, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari